Zombies 5k, vecka 3, pass 3

  

Den 23 mars var jag ut igen, på sista passet för vecka tre, samma upplägg som förra gången: 5 min gå, 5 min fritt, 1 min spring, 1 min gå, 10 höga knän (5 gånger), 8 min fritt, 2 min vila, 8 min spring. 

Gick ut lite hårdare idag, sprang de första 5 fria minuterna fortare än förra gången, kändes bra. Sprang även de första 8 fria minuterna, men s a t a n  vad segt det var, var heeelt färdig när de 2 vilo minuterna kom och trodde inte det fanns en chans att jag skulle klara ytterligare 8 minuter... men efter lite vila fortsatte jag i väldigt sakta jogg och betade av minut för minut tills de 8 minuterna var klara! :)) Kändes helt stumt i benen och andningen var jäkligt ansträngd... hoppas på att det gav nåt inför nästa veckas pass. Lite nervös för att det ska bli för svårt, att jag inte ska hålla jämna steg med den tänkta förbättringskurvan.. Det blev idag 5,8 km på 42 minuter.

I storyn fick jag uppdrag av Janine att springa ut och hämta ett medicinpaket som en militärhelikopter släppt ner. Gick jättebra ut, ingen zombie in sight, men vid paketet stod det ett gäng och hängde. Fick runda platsen, plocka paketet i farten och springa hemmåt med zombierna efter mig :) Gick bra så länge jag höll jämn takt, vilket jag ju gjorde, och jag tog mig helskinnad tillbaka till Abel med paketet. Fick som belöning ett "Runner´s pass" till sjukhuset. 

Längtar som fan tills jag fixar att springa typ 5 km utan att få nära döden upplevelser. Det är just nu min största motivation. Har fått smak på den där känslan av frihet och styrka och vill ha mer :)

Zombies 5k, vecka 1, 2 och 3



Vecka 1, pass 1
5 mars, första träningspasset! 
Instruktioner: 10 minuter gå, sen 1 minut gå - 15 sekunder jogga tio gånger, sen 10 minuter fritt, gå eller spring.
Jag följde instruktionerna, kändes ganska enkelt, mycket bra att få känna att man klarar av att följa instruktionerna :) Sprang några korta stunder av de 10 minuterna på slutet! 4,15 km på 37 minuter.

Flera av lägrets springare är sjuka och jag får i uppdrag att träna till en av deras springare. Doktor Myers kommer att vara ansvarig för min träning och hon instruerar mig genom passet vad jag ska göra och när jag ska göra det. Jag får träffa Rajit som kan fixa varma duschar och jag lovar att läsa hans novell mot en varm dusch :) Doktor Myers och Sam antyder att novellen är riktigt dålig...

Vecka 1, pass 2
Andra träningspasset, 6 mars, astaggad :) Varje veckas program ska man göra tre gånger och upplägget är samma. Den här veckan är det: 10 min gå, 1 min gå - 15 sek springa tio gånger, 10 min fritt.

Idag sprang jag fortare under de 15 sek jag skulle springa. Kändes helt ok och jag sprang lite mer och lite fortare under de sista 10 minuterna men gick fortfarande rätt mycket. Första träningen var jag så rädd att ta ut mig så jag höll igen mycket. Den här gången visste jag att jag skulle klara det och kunde anpassa hur mycket jag tog ut mig. 4,59 km på 44 minuter. 

Doctor Myers leder mig genom träningen. Hon och Sam pratar om de andra sjuka springarna och Runner 4 kom och hälsade på mig. Hon sa att Sam är ledsen över den gamla Runner 5 och att jag därför ska vara snäll mot honom. I slutet av passet fick jag den förra Runner 5´s ryggsäck.

Vecka 1, pass 3
Den 8 mars gjorde jag det tredje träningspasset! Fortfarande motiverad! Samma upplägg som förra gången: 10 min gå, 1 min gå - 15 sek spring tio gånger, 10 min fritt.

Idag gick det jättebra! Kände mig stark och jag sprang ännu lite fortare under de 15 sek jag skulle springa. Sprang en ny väg (eftersom storyn tog mig utanför lägret!) och sista 10 min sprang och gick jag ungefär 50/50, korta sträckor dock. Blir jäkligt andfådd fort och oroar mig lite inför nästa veckas nya program. 4,86 km på 40 min.

Berättelsen tog ett steg framåt, jag fick ett uppdrag utanför lägret! Janine informerar oss om vapen och ammunition som finns i närheten av lägret och jag fick i uppdrag att hämta det. Ut gick det bra och Doktor Myers instruerade mig vad jag ska göra när jag ska göra det. På vägen hem, sista biten fick en zombie syn på mig och började förfölja mig. Den knappade in, men jag lyckades ta mig till lägret innan den hunnit ikapp mig. Jag fick som tack för insatsen en kniv så jag kan försvara mig i närkamp :)

Vecka 2, pass 1
Den 11 mars gjorde jag andra veckans första träningspass. Nytt upplägg: 10 min gå, 1,5 min gå - 30 sek spring - 5 tålyft fem gånger, 10 min fritt. 

Kändes jättebra att programmet inte försvårades för mycket! Det känns fortfarande bra och jag klarar av instruktionerna utan att dö i andnöd ;) Sista 10 minuterna sprang jag hela tiden!!! Varierade mellan jättesakta joggande och lite mer snabb jogg. Det är skillnad i hur jag andas när jag springer nu, som att kroppen hittat ett bättre sätt :) Kul att känna att det ger något! 4,17 km på 34 min.

I storyn fick jag träningsinstruktioner av Doktor Myers. Sam och Rajit pratade lite och i slutet klagade Rajit på att ingen vill läsa hans novell :) Jag fick ett rent bäddset som belöning för springturen.

Vecka 2, pass 2
13 mars, samma upplägg som förra gången: 10 min gå, 1,5 min gå - 30 sek spring - 5 tålyft (fem gånger), 10 min fritt. (Upplägget var dock lite annorlunda pga storyn)
 
Idag var det TUNGT! Benen kändes som bly och jag var jätteandfådd! :( Kändes inge kul, men jag tror att det berodde på att jag sprang fortare och tog ut mig redan i början av passet. Storyn gjorde så jag skulle springa i typ 2 min i slutet av springövningarna och jag var redan då helt slut! Sprang typ 2 minuter av de sista 10 minuterna. 4,52 km på 36 min.

I storyn följer Sam med mig ut på springturen och vi är utanför lägret. Han verkar leta efter något och leder vägen mot ett speciellt ställe. Där sticker han plötsligt iväg och jag måste springa efter honom i typ 2 min! Det visar sig att området han ville till var där de skjöt ner den gamla Runner 5, Alice, och han letar efter hennes plånbok som tydligen var viktig för honom. Sam hade en speciell realtion till Alice. Efter att jag hunnit ikapp honom får vi instruktioner om att komma tillbaka till lägret så fort som möjligt. När vi kommer tillbaka ger Sam mig förra Runner 5´s (Alice) headset, jag har använt ett låne headset tills nu.

Vecka 2, pass 3
Den 15 mars var jag ut igen. Samma upplägg som förra gången: 10 min gå, 1,5 min gå - 30 sek spring - 5 tålyft (fem gånger), 10 min fritt. 

Kändes bättre den här gånge, tog det lite lugnare i början :) Känner att jag klarar mer trots att sista turen var jobbig. Följde instruktionerna idag och sprang 8 min av de sista 10 minuterna. 4,31 km på 32 minuter.

I storyn kommer Janine med ännu ett uppdrag, dock inte lika spännande... jag ska springa runt Abel och plocka skräp! Doktor Myers instruerar mig medans jag gör min workout.

Vecka 3, pass 1
Den 18 mars var det ny vecka, nytt program! 5 min gå, 5 min fritt, 1 min spring - 1 min gå - 10 sek höga knän (5 gånger), 8 min fritt, 2 min vila, 8 min fritt. 

Det gick faktiskt bra! De första 5 min fritt sprang jag hela tiden, väldigt sakta men jag sprang dock! Hade andningen under kontroll och det kändes bra! Det var ett tufft pass, men det gick :) Sprang 5 min av den första fria och alla 8 min av den sista fria! Spräckte 5 km gränsen idag, 6,07 km på 46 minuter!

I storyn fick jag sällskap ut på springturen idag av Francesca, vår kockerska. Hon hade svårt att hålla jämna steg med mig :) Hon säger också att saker verkar försvinna från hennes kök...

Vecka 3, pass 2
21 mars, samma upplägg som förra gången: 5 min gå, 5 min fritt, 1 min spring - 1 min gå - 10 höga knän (fem gånger), 8 min fritt, 2 min vila, 8 min fritt.

Det gick! Jag sprang hela tiden under det fria! Jag springer mestandels väldigt långsamt, men jag springer! Det var tufft, känns i vaderna och andningen var väldigt ansträngd i slutet av båda 8 minuter fritt. 10 sista metrarna sprang jag så fort jag kunde och det fanns kvar att ge. Bra för mig att bevisa det för mig själv, jag har så otroligt svårt att pressa mig, ger lätt upp när det tar emot. 5,77 km på 45 minuter. Ett pass kvar den här veckan, kanske blir på löpband imorgon, ska eventuellt träna med en kompis :) 

Runner 10 var med idag och ville att jag skulle hjälpa honom med ett experiment. Jag skulle springa förbi en fastkedjad zombie och han skulle undersöka vad mina rörelser hade för effekt på zombien. Höga knän retade upp den extra mycket. Självklart slet sig zombien när det var dags för mina 8 minuter fritt så det var bara att springa på :) I slutet på mina 8 min passerade jag ett par grindar som stoppade zombien i en stund (2 min) så jag kunde vila lite, sen började grindarna ge vika så det var bara att sätta fart igen :) Fick en anteckningsbok och pennor som tack för hjälpen.
 
To be continued.... ;)

Zombies 5k, intro


Gjorde första turen tillsammans med Zombies 5k den 4 mars. Det var fritt hur mycket man gick, joggade eller sprang och jag gick hela vägen, 3,37km på 46 minuter.

Storyn börjar i en helikopter som störtar och jag måste med hjälp av instruktioner från en radiosnubbe (Sam) som ser mig från ett torn ta mig till tryggheten i deras läger. På vägen dit passerar jag genom ett sjukhus och får med mig grejer som lägret behöver. Sista biten blir jag jagad av en kvinnlig zombie och dom räddar mig genom att skjuta henne. Jag får i uppdrag att bli deras nya springare "Runner 5" eftersom de behöver fler springare. Det visar sig att den kvinnliga zombien som jagat mig var min föregångare..  

Story upplägget är klart, jag är redo för första träningspasset! :)


Zombies, run!

 
 
Har hittat en alldeles underbar app! Den heter "Zombies, run!" och är ett träningsprogram, ett spel och en berättelse. Man hamnar i en värld med zombies och överlevnad genom kondition är livsviktigt! 
 
Man hamnar i ett överlevnadsläger som heter Abel township och rollen man har i lägret är att tillsammans med andra (du är "Runner 5") springa utanför lägret och hitta proviant; mat, vapen, sjukvårdssaker osv.
För varje springtur du gör i verkligheten, gör du även ett uppdrag i spelet och hjälper ditt läger/stad att få det bättre. Medan du springer får du berättelsen i hörlurarna och appen känner av hur långt, hur fort och hur länge du springer och du interagerar med berättelsen. Det går även att ställa in "zombie chases", då lägger spelet till att du måste öka farten för att komma undan när du blir jagad av zombies.
 
För nybörjare som jag med kondition = näst intill noll finns, som tur är, en app som heter "Zombies 5k". Det är en förberedelse med ett nybörjarprogram på 8 veckor och planen är att kunna springa 5 km efter dessa 8 veckor.
Då är man också redo för huvudappen "Zombies, run".

Jag är nu inne på tredje veckan, jag har följt programmet och jag är fortfarande motiverad!
 

Toan

  
 
Har länge gått och tänkt på toalisterna. Av någon anledning är de omålade och det är i mina ögon inte alls snyggt mot kaklet. Så för några dagar sedan åkte första lagret vitfärg på och idag målade jag sista lagret. Vad lite kan göra stor skillnad!