Sneakpeak :)

Ja gissa vad det här inlägget handlar om....? HALLOWEEN ;) Har gjort klart mina kläder idag och tänkte ge er en sneakpeak :)

Före: Tyckte ju liksom att det hela var för prydligt och tamt....


Efter: Trasigt, smutsigt och mycket mer blodig ^^ Lägg märke till handavtrycket, hihi


Övervägde att gnugga hela dressen i jord, men kom på att brun ögonskugga nog är en bättre idé för att smutsa ner den. Åsså mer blod såklart, blodet gör nästan all effekt :) Använde halva tuben och upptäckte att det är rätt svårt att tvätta bort från huden... Jag som ska ha i ansiktet, hehe, blir ju lagom kul på kvällen att gnugga bort...

Idol-Jay

Asså, när jag inte trodde han kunde bli mer fantastisk så gör han det här....!!!!



Heeeeeeeeelt underbart! Jay ska vinna Idol, det är dagens sanning! :)

Förr förra veckan var ju inte dum heller :)



Då sjöng han Nirvana och jag var även då helt fångad :)

Fredag 29 okt

Har haft en ute-dag idag, inte varit hemma i lägenheten många minuter förrän nu på kvällen.

Dagen började med att jag hittade ett mycket spännande sms på mobilen :) Efter det kunde jag inte sitta still hemma så jag gick ner på stan en sväng och tittade på nya träningskläder och nya jeans (mina favvojeans sprack i häcken imorse... grrr) Hittade rätt billiga träningsbyxor och ett linne, behövligt nu när jag faktiskt tränar två gånger i veckan. T-shirt och mysbyxor funkar ett tag, men blir jäkligt oskönt när man svettas som fan... Köpte tights och ett tunt linne som är anpassat för träning :)



Sen hittade jag ett par sköna jeans på JC :) Säljaren försökte få mig att köpa en storlek mindre, jeansen ska ju sitta som ett extraskinn, men va fan, är det meningen att man ska kämpa livet ur sig för att få på sig dom eller?? Inte enligt mig, och dom ska vara sköna att ha på sig, inte sitta för lågt eller för hårt i midjan. Så jag köpte stretch och i den strl som jag tyckte var rätt, sen skiter jag i om dom går ut sig, vafan, hellre för stora än för små, helt ärligt.... (less på jävla modet som gör att man går runt i osköna kläder)



Medans säljaren sydde upp jeansbenen i rätt längd så gick jag runt och tittade i lite random affärer. Hamnade på Indiska och wambam pladask, där fanns världens snyggaste kofta! En enda kvar och i min storlek! Haps, köpt, kommer typ bo i den i höst/vinter :)



Väl hemma igen vände jag typ i dörren och for med hundarna till klubben. Det var typ 10+ ute så det räckte med min nya kofta :) På väg dit slank det ner en korvmeny från Statoil.

Bushundar i höstvädret


Alldeles efter det här fick jag ett ytterst spännande mms som fångade mig totalt :) Snubblade mig fram resten av vägen eftersom jag inte kunde sluta titta på bilden, haha 

När jag kom hem igen svirade jag om till mina nya träningskläder och gick ner till Gympozz för ett pass bodypump. Riktigt härligt när man börjar känna att man har kontroll på rörelserna och kan ta i och känner att man faktiskt orkar! Jag har ökat från 2kg till 5-7kg (5 på överkropp och 7 på ben och rygg) Kände idag att jag skulle kunna öka på rygg, så nästa gång blir det 8kg där :) Dessutom har träningsvärken gett med sig, numera känns det, men det är en sån där positiv värk som berättar att man gjort nåt bra, inte sån där värk som berättar att kroppen gjort nåt den inte borde gjort.

Sen hoppade jag i badet och precis när jag var klar ringde mobben och jag fick äntligen utlopp för all den spänningen som fyllt mig idag :) Det var Erica och ni kanske redan har räknat ut vad det handlade om? <3

Bär något lila för att säga en självklarhet

Idag var det "bär något lila för att stödja HBT ungdomar och vuxna - dag" :) Vet inte om detta är någon stor grej, men fick inbjudan på Facebook och självklart hade jag lila på mig idag. Både Erica och jag hade lila idag :)



Från Facebook:

"Onsdag 27 oktober vill jag uppmana alla - oavsett sexuell läggning, ursprung, kön och ålder - att bära något lila. Gör du det säger du "it gets better" till alla HBT-ungdomar (och vuxna) i Sverige som ännu inte har mod att vara öppna.

På senare tid har fem unga pojkar begått självmord i USA efter att ha blivit mobbade på grund av sexuell läggning. Det är lätt att avfärda som något som bara händer "over there i bibelbältet", men så sent som 2009 pratade FHI om unga HBT-personers hälsa i Sverige. Fysiskt mår de bra, psykiskt mår de sämre. Självmordsförsök är 2,5 gånger vanligare bland unga kvinnor som är osäkra på sin sexualitet, och mer än 5 gånger vanligare bland dito unga män.

Det räcker med en näsduk synligt virad om handleden, ett halsband eller en mössa. Det viktiga är att det syns. 

När jag var ung och inte öppet homosexuell önskade jag ibland att det syntes på alla som var homosexuella på något sätt, så jag kunde veta hur många andra som var som jag. Den önskan slog aldrig in, men det näst bästa hade varit om alla som inte såg homosexualitet som något sjukt, konstigt eller äckligt på något sätt visat det. Om så bara för en dag."

Vi har bakat muffins!

Har varit hos Erica hela dagen idag, hängt, pysslat, fotat, grejat, fikat, surrat, ja, det har varit en riktigt bra dag :)

Tänkte visa några resultat av dagen här och mer resultat kan ni se på
Ericas blogg, vi har nämligen pysslat ihop en ny header till hennes blogg. Det jag tänkte visa här är resultatet av våran fantasi och inspiration från nätet i form av MUFFINS :D Jag är ju inte direkt nån hejjare på att baka, men Erica kan, så med hennes hjärna och min skaparglädje så blev det rätt fina och galna muffins :)







Spindlarna var lättast att göra och kanske dom vi blev mest nöjda med. Det var lite svårt att hitta på vad man skulle göra, men efter vi kommit igång hade vi kunnat göra en plåt till, fast då var klockan så mycket att det var dags att börja med middag.

Eftersom Erica snart ska bli av med magen, hihi, så passade vi på att fota lite idag. Tydligen så är det inte bara en som frågat om hon ska ha tvillingar, hehe, magen är stor nu, men det ska den ju också vara i slutet på graviditeten :) Dom bilderna tänker jag däremot inte visa här, men man vet aldrig, kanske kommer nån av dom upp på hennes blogg...? :)

PUSH THE BUTTON!!

Hahah, hade nästan glömt bort den här låten :)

Teapacks - Push the button är det och detta var Israels bidrag till Melodifestivalen 2007. Jag fastnade direkt för texten, det man förstår iaf, och får man det översatt blir det ännu bättre. Den är så sann och helheten med humorn men ändå det starka budskap i grunden är enligt mig klockrent.


"There are some crazy rulers, they hide and try to fool us"

"I dont wanna cry, i wanna have alot of fun, just sitting in the sun......but nevertheless..... HE`S GONNA PUSH THE BUTTON!"




Crazy lenses: White out

Kunde inte hålla mig från att köpa dom längre :)



Moahahaha! Frågan är bara hur jag ska klara mig utan glasögon, kommer ju inte se nåt alls... Zombiesköterskan kanske måste ha glasögon ändå...? Halloweenfesten närmar sig!!!

Mattes ögonsten <3

Imba <3


BodyAttack

Det var det jävligaste jag gjort på jävligt länge, sry för svordommarna, men fy fan!

E och jag var alltså på bodyattack på Gympozz igår och jag var helt ärligt bredd att ge upp och gå därifrån efter en halvtimme... "Kom igen, höga knän, lite till!!!" "Kom igen, skidor, det SKA kännas!!!" Efter typ 35 min släpade jag mig runt halvdöd, men ganska precis när jag verkligen inte orkade mer var det dags att ge sig ner på en matta och göra armhävningar och plankan i omgångar... Mmmmm, härligt, iaf till en början eftersom jag kunde börja andas igen, men snart rann svetten och armarna skakade. Tankar om tortyr kom smygande i huvudet... ^^

Hon fortsatte att plåga oss ett bra tag på mattan, sen var det bara upp igen och fortsätta hoppa runt, höga knän varvat med skidor och andra gympa rörelser, allt till löjligt snabb musik och glada tjoanden som bara blev ironiska när man höll på att avlida...

Nej, bodyattack var alldeles för tufft, det fick mig att aldrig vilja gå tillbaka dit igen och DET är inte vad jag är ute efter. Nä, det får bli bodypump och bodycombat, dom är lätta att anpassa efter sin egen kapacitet. Jag kan använda bodyattacken som en sorts avcheckning, när jag kan fullfölja en bodycombat, då är jag nöjd med min kondition och styrka :)

På lördag blir det pump! Gogogo!

Imbas tävlingsdebut!

Idag har Imba och jag varit och tävlat i lydnadsklass I! :)

Imbas debut i tävlingsvärlden och hon var faktiskt jätteduktig (om man inte tittar för mycket på poängen ^^) Hade Erica med mig och hon var så snäll så hon filmade alla moment, förutom platsliggningen, den är ju lite tråkig att titta på :) Så nu ska ni få se hur det gick moment för moment :)

1. Platsliggande
För det första lade hon sig inte när jag sa ligg utan jag fick dk:a redan där... Sen lämnade vi hundarna och allt såg rätt bra ut. Hunden till vänster kliver upp och travar till matte ganska snabbt, sen kliver nästa hund till vänster också upp och går till sin matte, men Imba ligger kvar, duktig hund! Efter kanske 1 min börjar hon krypa lite mot mig så jag sätter upp en hand för att få henne sluta. Sen får vi gå tillbaka till hundarna och uppsättandet gick fint. Tyvärr hade jag inte läst reglerna riktigt, man får inte påverka hunden efter att man lämnat den... så 0 poäng där :( 



Domarens anteckning: DK vid nedläggning. Föraren hjälper hund ligga kvar. Kryper.
Betyg: 0


2. Tandvisning
Inga problems här inte :)

Alldeles innan tandvisningen


Betyg: 10


3. Linförighet
Första biten var väldigt okoncentrerad, hon snusade, hade dålig kontakt, ja... Sen kom hon igång och jag kan bara vara efterklok och konstatera att jag borde ha värmt upp innan och gått fot in på planen. (Borde ju veta sånt vid det här laget ^^)



Domarens anteckning: Nosar, ojämn, tränger
Betyg: 6


4. Läggande
Börjar bra, jag säger ligg, hon ser ut som att hon ska lägga sig, men blir stående, fan, ger ett dk och hon lägger sig. Har haft problem med ställandet så vi har tränat mycket ställande på slutet, antar att detta var ett resultat av det. Eftersom jag inte hann dk:a snabbt nog blev det en nolla :(



Domarens anteckning: Lägger sig på första kommandot (ska nog stå "Ställer sig")
Betyg: 0


5. Inkallande
Här har vi haft lite pyssel med att hon lägger sig när jag lämnat henne, men sista träningarna har det gått bra :) Jag lämnade henne och försökte gå fort så hon inte skulle hinna lägga sig och voilà, hon satt när jag vände mig om! :D Jag kallade in och hon gjorde en bra inkallning tyckte jag. Vet inte vad domaren såg på avslutet, måste ha varit snett sättande, det är det enda jag kan se om jag letar efter nåt på filmen.



Domarens anteckning: Avslut
Betyg: 9,5


6. Ställande
Det här har vi tränat mycket på så här kände jag mig säker. Hon gjorde ett jättebra ställande från min vinkel :) Ser på filmen att hon flyttar baktassen efteråt... Men hon var jätteduktig!



Domarens anteckning: Tar onödigt trampsteg, mycket aktivt
Betyg: 9


7. Apportering
Här har vi också haft lite pyssel men hon tog apporten på mitt kommando, slängde runt den lite men höll den iaf, duktig! Sen när jag säger loss sprätter hon ut och väntar sig bollen, haha, för så har jag tränat :) Det är så lätt att vara efterklok ;) Fast jag tror inte det gjorde så mycket att hon inte satt kvar.



Domarens anteckning: Tugg
Betyg: 7


8. Hopp över hinder
Inga problem här inte :)



Betyg: 10


9. Helhetsintryck
Vi hade roligt och hon hade bra fokus på mig tycker jag :) 

Betyg: 8


Slutpoäng: 124,5 vilket ger ett 3:e pris och vi hamnade på en 7:e placering

Haha, men jag är nöjd, hon var faktiskt jätteduktig!

Hemlig...

Hihihi, imorron ska jag göra nåt spännande :)

Aktiv dag idag

Har varit ledig idag och passade på att träna med Imba imorse. Det gick bra och hon satt när hon skulle sitta och låg när hon skulle ligga :) Sist fick hon för sig att lägga sig när jag lämnade henne för inkallning, så jag backade i träningen och gick lite kortare och belönade bara sittandet, struntade i själva inkallningen med andra ord. Blev bra :)

Efter vi hade tränat gick vi en sväng och jag plockade kvistar och gammalt gräs till halloween pysslet :)

Sen for jag hem och lunchade och började med de första häxknytena. Efter ett tag blev jag träningssugen igen så vi for ut igen och tränade :) Körde platsliggning, ställande, apportering och inkallning (sittandet bara) Tjatade lite extra med sittandet och ståendet för att få det stabilt. 
Sen efteråt gick vi en sväng igen och dom fick springa av sig ordentligt. 

Två pigga flickor :)


Hemma igen var det dags för mat och sen fixade jag med resten av häxknytena. Sen vet jag inte vad som for i mig, men jag bestämde mig för att ge mig ut och springa. Tog Imba och gav mig av fort, innan jag hann ändra mig :) Det gick faktiskt bättre att springa den här gången. Sprang nästan hela kilometern! Tempot var dock lite långsammare, men jag minns hur det var i Bjästa när jag och Flemming drog ut och sprang, det går mycket bättre nu. Gympozz träningen ger resultat med andra ord :)

Igår var vi på BodyCombat, kondition och kanske mest träning i överkroppen. Det var fan kul, man fick boxa och sparka mot en låtsas motståndare och det var jobbigare än man kan tro.
Ser fram emot att vara "tränad" och slippa vara döende efter några hastiga trappsteg eller en liten språng marsch.

Halloween pynt

Haha, det blir mycket snack om Halloween nu :) Har haft lite pysselkväll här hemma med kvistar, torkat gräs, rep och fakeblod.

Inspirationen kom från Blair witch project, jag mindes små ihopknutna kvistbollar, typ häxknyten. Vet inte om jag ens minns rätt, men sen tänkte jag på nåt jag läst i Isfolket böckerna om att häxor förr i tiden trasslade ihop garn, trästickor och lite blod för att skapa nån sorts varelse som gick häxans tjänster. Trollhare tror jag det kallades.

Fem stycken kvistknyten blev det :)



Hihihi :) Läskigt som det ska va :)

Resident Evil: Afterlife i 3D

Coooolt!!!!!!!

Vi var på bio i måndags, vi såg nya Resident Evil (i äkta Halloween anda ^^) Filmen visades i 3D och man fick med sig ett par glasögon in i salongen, haha, dom var ju inte snygga iaf :)



Ja, fula eller inte, det var ASCOOLT med 3D effekten! Alla detaljer var väl inte perfekta, men fan vad coola fight scener det blev med 3D! Det är ju en helt ny filmupplevelse och man undrar hur långt dom kan ta det. 

Filmen i sig var väl kanske inte den bästa handlingsmässigt. Alldeles för lite skrämselscener och nästan inga zombies fick man se :( Men jag älskar ändå dom här filmerna, och speciellt huvudpersonen, Alice, hon är sååå cool :)

En av mina hjältar


Fast hon får hålla sig hemma på Halloween, annars är jag illa ute :)

Surprise!

Jag var ute och sprang idag, en hel kilometer, fast jag orkade inte springa hela vägen, sprang typ lite mer än hälften, gick typ 30 sek, sprang en bit till och gick sista typ 200 meterna. 

En kilometer alltså, låter så himla löjligt, men antar att man måste börja nånstans. Nu i veckan tänkte jag prova träna på Gympozz två gånger i veckan, blir det för tufft så drar jag ner till en gång i veckan igen. Tanken är att jag ska hålla på med det här ett tag så det får inte kännas för oöverkomligt, då ger jag bara upp.

Ser ni smärtan i blicken? ;)


Halloween preview

Hihihi, jag blir som ett barn på julafton när det kommer halloween grejer i affärerna :) I år ska jag få leva ut alltihopa och mer till på en fest som jag och en arbetskamrat ska fixa :D Me very happy!

Jag postade ju bilder på lite smink förut, tror inte det blir precis så, kanske ögonen men tänkte använda fake blod runt munnen och ner över hakan istället för att sminka stygn.
Funderar även på vita linser, finns på Hobbex för 299kr och dom bara skriker "koom och köööp miiig!!!" ;)

Typ såhär :)


Har fixat lite av outfiten, men det är inte helt klart. Letar efter nåt som liknar en vit doktor rock eller en vit klänning som sköterskor hade förut, en sån där med knappar fram. Behöver nåt mer utanpå det jag redan har fixat, kommer frysa som fan annars om vi ska ut. Letar också efter en vit liten väska, helst med ett rött kors på. Åsså ska jag fixa ett munskydd och bloda ner det :) Ska också bloda ner kläderna lite mer, lite handavtryck och blodstänk. 

Här är min inspiration:



Om nån har missat det ska jag vara zombie sköterska :)
Det är något extra scary med det, en sköterska ska ju vara god och vårda folk, hehe. En zombie sköterska blir ju därför typ två gånger så evil, i min värld iallafall :D

Jag lovar att det kommer bilder på min outfit senare ;)

Vackra höst

Tog kameran med mig ut på promenad idag, det är så fint överallt med höstfärger. Solen var framme idag och det var härligt i luften, friskt och lagom kallt, typ +13.

Tränade lite med Imba också och hon är så duktig lillplutten. Hade lite strul först med inkallningen, hon lade sig ner när jag gått typ halva vägen bort. Vi gjorde om och sen gjorde hon rätt. Ställande under gång är också lite svårt, hon vill flytta på sig när jag kommer tillbaka och ställer mig bredvid henne. Fick inte till det riktigt idag, men det blir nog bra med lite mer träning. Apporteringen kommer också sakta men säkert, hon har spottat ut den när det inte händer nåt och dom ska ju sitta med den i fem sekunder... Idag höll hon den hela tiden ut så där verkar det gå framåt :) Lite konstigt är det att hon inte självklart tar apporten när hon älskar att bära allt annat... måste ha varit nåt med min inlärning som hon inte gillat...?

Här är lite bilder från prommis iallafall :)

Imba siluett


Pluttarna bland mysiga moss stenar


Finns många sånna stenar vid klubben


Imba <3


Tia, mattes hjärta <3


Tia


Tia efter en häftig belgar rush :)


Pluttarna i höstnaturen


Imba


Tia med långtungan :)


Imba spanar ut mot åkrarna


Stigen runt klubben 


Två åkerspanare :)


Imba väntar in matte 


Många stora tungor blev det visst :) inte så klädsamt kanske, men härligt :P

Halloween närmar sig!

Började tänka på Halloween fest idag och bestämde mig för att leka med lite smink :)

Typ vampyr :) Bara vita linser som saknas :)


Försöker se grym ut ;)


Sen gick jag all in :D


Imba har för övrigt haft en rolig dag :) Det blåser ut av fan och hon älskar att jaga löv, hihi

Laterz...

LED shower

Tog några fler bilder på våran coola dusch :)









Fixat i lägenheten

Blev less på att det var så tråkigt här hemma så senaste veckan har vi fixat och trixat lite här och var. Tiggt lite posters, hehe, hängt upp lite tavlor och fyndat billiga bra att ha saker.

Hittade en ny klocka på Jula :)


Nya tavlor från ÖoB hänger nu ovanför soffan


Fick upp lite krokar för nycklarna...


...och när dom inte ligger här längre, fanns det plats för annat


Var runt och tiggde lite game-posters att ha vid datahörnan :P helt gratis :)


Var på Jysk och lyckades hitta en liten skohylla som fick plats!


Ny dörrmatta och väskorna åkte upp på väggen :)


Jag drömmer om nya tapeter eller att måla om, men det här får duga tills vidare. Det är så mycket man drömmer om, men egentligen inte alls behöver :) 

Har för övrigt avklarat pass nummer tre på Gympozz, hejja hejja ^^