Klass 3!!!

Så har Tia och jag börjat träna ordentligt inför debut i klass 3. Vi pysslar med läggande under gång, med språngmarsch, hehe. Jag trodde det skulle vara enkelt, men tji fick jag :) Inga stora problem är det väl, men det behöver absolut läggas ner tid på.

Nästa grej vi kört nu ett tag är metallapporten. Det går framåt, hon hämtar den om jag kastar iväg den, men gripandet är väl inte super ännu. Hon tar den däremot inte på kommando om den ligger på marken framför mig. Vi har lite att jobba på där.

Rutan kör vi också. Jag har dragit mig för att börja träna rutan, men nu när jag väl kommit igång är det skitkul! Inte alls drygt och tråkigt som jag trodde det skulle va. Kanske beror det på Tias iver att göra rätt :D

Kvar att börja med är vittringsapportering samt inkallning med ställande och läggande. Jag har väntat med inkallningen eftersom jag vill att ställandet ska sjunka in. Har kollat av det nån gång och det ser bra ut.
Om vi inte stöter på några större problem så ser det möjligen ut som en klass 3 tävling till hösten!
Skulle va riktigt kul att lyckas med ett första pris i klass 3 innan vintern. Då kan vi lägga ner hela vintern till elitklass!!! (jaja, man måste väl få drömma!)

En annan kul grej är att skott träningen går framåt! Kanske blir fortsatt tävling inom brukset ändå?!

/Cattis, Tiis & Nerisen

Tävlingen :)

Jaha, så kan det gå :) Inget 1:a pris utan två 2:a pris blev det. Lite snopet faktiskt, men men , gör om gör rätt som dom säger :) Nera fick 152,5 poäng och Tia fick 156,5 poäng.

Nera ville inte alls lägga sig på läggandet under gång, fick dra till med typ 4 dk:n innan hon motvilligt lade sig :) tjurskalle hon är! Sen blev det lite strul på hopp över hinder, så där blev det bara en 5:a och då räckte poängen inte till nåt 1:a pris :´(  Hade ju tänkt att detta skulle bli sista tävlingen för Neris, men ödet ville nåt annat tydligen. Jaja, hon låg iaf på platsliggningen :)

Tia nollade också läggande under gång, hon lade sig bara halvvägs, varför hon gjorde så har jag ingen aning om. Aldrig hänt förut faktiskt, och om nån gång ska vara den första var det liiite dålig timing precis på tävling, hehe. Inkallning med ställande var inte heller bra, bah. Har gått kanon på träning, men icke på tävlingen nu. Sen var det lite andra smågrejer, hon tog ett steg efter att hon stannat på ställande under gång :/ också en sån där konstig sak som hon inte brukar göra... Man kan väl säga att allt som kunde gå fel, faktiskt också gick fel :) Men, men, även hon låg ju på platsliggningen iaf ;)

Får se om det blir klass II en gång till eller om vi tar steget till klass III nu. Jag tror att det blir klass III, eftersom ink. m. ställande finns även där. Känns som att jag startat krig med ett moment :) och jag tänker vinna! :D

Annica och Tino fixade 1:a pris, men jag missade deras lydnad eftersom jag var efter Annica :( Antar att den var ganska fin eftersom det blev 174,5 poäng om jag inte minns fel! :D 
Det tar sig i träningen :) Vi som hade sånna problem ett tag, haha, iaf trodde vi att vi hade det ;)

/Cattis & bottisarna