Nera sjuk

Det var på Tisdag morgon som vi märkte att Nera inte alls mådde som hon skulle. Patrik var uppe först för idag skulle vi börja bygga en farstukvist och Patriks pappa och bror skulle komma och hjälpa oss. Han grejade på som vanligt och tänkte väl inte så mycket på vad hundarna gjorde, men när han skulle ge dom mat och Nera inte kom, reagerade han.

Nera är OTROLIGT matglad, det finns inte mycket som skulle få henne att missa maten!

När han gick ut hittade han henne på gräsmattan liggande med det där lidande uttrycket som Nera har när nåt är fel. Han väckte mig och berättade att han försökt ge dom mat och att hon inte reagerade när han sa mat. Jag gick ut till henne och försökte få henne att resa sig, men hon ville inte alls. Första tanken var ormbett, eller värmeslag, men jag hittade inget bett och hon var inte slö, bara obekväm. Hon hade ont någonstans. Jag sa åt Patrik att ringa djursjukhuset och kolla om vi kunde komma in med henne, för jag kunde inte hitta nåt fel på "utsidan".

Det var bara att komma in sa de på veterinärstationen så Patrik bar Nera till bilen och jag for iväg med henne. I bilen fick jag så många tankar, så jag ringde till Annica för att ha nån att prata med. Väl framme fick vi vänta ett tag för alla veterinärer var upptagna. Nera verkade inte sämre så det var bara att vänta. Hon låg bak i bilen och såg allmänt missnöjd och ledsen ut, det var rätt jobbigt att se henne så.

Medans vi väntade kom Annica och då kom det faktiskt några vift på svansen från Neris :) Det var himla skönt att ha ett stöd, någon som också har ganska mycket erfarenhet av veterinärbesök. Tack Annica för att du var där med oss hela dan!!!!

Till slut fick vi komma in och dom tog blodprov och urinprov på Nera. Proverna var bra, så dom röntgade hennes mage och DÅ såg dom vad felet var. Nera var förstoppad!
Tack och lov att det "bara" var något sånt! En stor sten föll från mattes bröst :)

Fortfarande liggande på röntgenbordet fick Nera parafinolja som skulle sätta igång magen. Tjejen som gav Nera oljan kom in med mängder av papper och sa att nu blir det kladdigt, men HA, Nera slickade snällt i sig all olja och spillde knappt en droppe! :D Fördel att va matglad ibland ;)

Hon fick också dropp och jag fick lämna henne där resten av dagen.
Annica och jag for hem till henne och käkade pizza, gud va skönt att det inte var nåt allvarligare! Sen när jag for och hämtade henne sa veterinären att vi skulle komma tillbaka nästa dag för mer dropp och olja. Vi for hem och Nera var lite piggare nu.

Onsdag, nästa dag, var Nera betydligt piggare, det märktes bara lite att hon gick med lite krummad rygg. Vi for in tidigt och Nera fick vara på sjukhuset hela dagen. Hon fick mer olja och dropp, men när jag hämtade henne på eftermiddagen hade hon inte gjort ifrån sig så mycket ändå. Däremot var det som stjälkar och frön i avföringen, så dom frågade oss vad det kunde vara. Veterinären sa att hon kanske ätit något som satt stopp, och det var därför hon var förstoppad. Tidigare trodde vi att hon blivit det pga värmen och att hon druckit för lite. Det var ganska självklart för oss att det var äppelkart, för vi har ett äppelträd på tomten. Vi brukar plocka det värsta som faller ner och det har aldrig varit något problem förut, men nu måste Nera ha ätit ganska mycket av karten och det satte stopp i magen.

Vi for hem och Nera var nu ganska less på att vara hemifrån, hon stretade och drog i kopplet på väg ut och var jätteglad när vi kom hem. Veterinären hade sagt att om hon inte bajsade den kvällen så skulle vi komma in igen nästa dag och tyvärr så blev det ingen den kvällen, fast matte var ut en gång i timmen hela kvällen...

Torsdag och tredje dagen på sjukhuset ville Nera inte alls gå in. Men väl inne kände hon igen människorna och blev glad igen. Jag lämnde henne igen för dropp och olja. Denna gång blev det iallafall resultat och den sista röntgenplåten visade att Neras mage var helt tom! Äntligen var det klart och Nera var "frisk" igen!

Hon ska nu äta ris och fisk eller kyckling i en vecka och gissa om hon är missnöjd med den ordinationen! ;) Hon får däremot äta 4 gånger om dagen, men hon sneglar ändå surt mot syrran Tia som får äta "riktig" mat :)
Efter riskuren ska vi byta till ett "low fat" foder, för Neris skulle behöva gå ner några kilon.

Man får sig en tankeställare när det händer nåt med ens jyckar. Man vet aldrig när ens tid med dom är slut, så det gäller att ta vara på vaje dag.

Over and out, från Cattis, Tia och en hungrig Neris :)