Tävling snart! :D

Längtar faktiskt till tävlingen :) Inte för att jag är säker på att allt kommer att gå jättebra, men det är kul att tävla. Det är då man får betyg på allt man jobbat med och tränat på. 
Det ska bli jättespännande att se hur Nera går, jag hoppas hon är på "rätt" humör :) och inte sådär seg som hon kan vara ibland.
Med Nera är det lite mer nervöst, hon är så tjurig och självständig. Hennes humör avgör mkt hur det går på tävling. Med Tia är det annorlunda, om hon gör "fel" är det jag som tränat fel eller för lite.

Sen på lördag är det party :D  "Hundtjejerna" ska ut och parta loss! Ska bli skitkul :) fast jag vet inte riktigt vad jag ska ha på mig än :/ å andra sidan, har man inte större problem än så får man vara nöjd ;)

Jag hjälper till på en spårkurs med Ingvar nu. Jättekul är det att alla verkar så himla intresserade och förhoppningsvis ska vi få ut alla på tävlingsplanen! alla utom blandrasen förstås, men den är himla duktig den med :)
Man lär sig alltid nåt av att vara med och hjälpa till, även om kursarna kan mindre än mig, så finns det alltid nån tanke eller fråga som får en att tänka till och fundera lite annorlunda. Sen lär jag mig rätt mkt av att diskutera med Ingvar, han är verkligen en tänkare :) Svävar gärna iväg i olika teorier och han har provat på mkt själv.

Ja, det var allt för den här gången, nästa gång får ni höra hur det gick på tävlingen! :)

/Cattis & bottisarna

Klicker träning

Har inte sysslat nåt med klicker förut, har alltid kännt att det inte riktigt är min grej...
Men nu har jag faktiskt gett det en chans! och banne mig, det funkar riktigt bra :)

Under freestyle kursen grundades nog mina tankar om att klicker inte var så illa ändå. Och ju mer jag tänkte på hur jag ska börja träna metallen så blev klicker mer och mer lockande.

Har nu klickat under 5 träningspass med metallapporten och hon har gått från att inte ta den alls, till att gripa den relativt snabbt, bära den till mig och hålla den någon sekund innan jag säger loss och tar den! Hon blir ivrig så fort jag tar fram apporten ur väskan! Det på bara 5 träningspass!

Har även tänkt på att klicker drar fram en mer aktiv del ur hunden. Den lär sig och uppmanas till att ta intiativ. Det känns väldigt positivt på Tia. 

Jag lyfter på hatten och bugar för klickern. Iallafall i det här momentet :)

Vårkänslor!!!

Vilket väder vi har haft! Underbart, hela jag tinar upp och börjar greja med diverse vårgrejer. Typ städa bilen, bada hundarna osv :)

Sist vi tränade var på klubbens träningskvällar och då efter 20 har vi skott träning. Jag hade bestämt att jag skulle prova en ny grej med Tia. Tänkte busa upp henne med kampleksaken och låta första skottet gå av medans vi kampar. Sen en stund innan nästa skott lägga henne mitt i buset och låta nästa skott gå av, sen fortsätta kampa oavsett hur hon reagerade på skottet.

Men helt plötsligt var klockan 20 och jag stod vid grillen och servade hungriga klubbfolk, så jag bad Annica springa och ta ut Tia. Efter en liten stund kunde jag smyga och kolla hur det gick :)  
Det gick ganska bra för att vara första gången. Hon lade sig på kommandot men reste sig när skotten kom, men det gör inget. Förhoppningsvis efter några gånger ligger hon kvar någon halv sekund efter skottet och då har man ju en början iaf.

Tog ut Nera också och körde igenom några moment ur klass I. Det gick kanon, hon var jätteladdad! Det känns som att platsliggningen är det enda jag behöver träna på. Har funderingar på att anmäla både henne och Tia till tävlingen i juni.

Simma lugnt!
/Cattis

 Husse och vovvarna njuter i solen på Torpet

Solen skiner!

Det känns lite udda att vilja bada när snön fortfarande ligger kvar på tomten :) Men skönt är det med värmen! Jag älskar sommaren, det får gärna bli typ 30grader för min del.

Har äntligen fått ordning på hemsidan, med servrar som man inte kommer in på osv... Så nu finns det nya träningsbilder, lite filmer från senaste träningarna, nya resultat mm.

Träningsmässigt kör vi vidare med apporteringen och ink. med ställandet. Har även börjat köra klicker på metallapporten. Har tänkt gå långsamt frammåt där så hon blir riktigt säker på gripandet.
Har också tänkt börja med krypet, eller vi har väl börjat, vi har kört typ två gånger :) Kör klickern även där. Bra grej den där klickern :) det enda som är jobbigt är att man inte vet hur man ska kunna hålla i allt :)) Ibland vill man ha koppel, godis, kampleksak och klickern i händerna!

Mina mål för iår är att starta med Tia i klass III. Sen har jag lite dragning åt att få uppflytt ur lägre spår med Tia också, men det får vi se hur det blir med. Med Nera vill jag få ett till 1:a pris i klass I och det ska nog inte vara helt omöjligt :)

Sen vill jag bara säga till min duktiga träningskamrat och hemsidekompis Annica: Snyggt jobbat med  frammåtsändandet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
  
Ha det gott i värmen!
/Cattis