Härlig höstdag

Ledig idag och Flemming och jag har varit ute och joggat! Härregud vad dålig kondition jag har!!!
Plågade oss igenom skogen till Åmynnet, kan det vara 4km dit och tebax kanske... och jihaa vad jobbigt det var, men skönt efteråt :) Flemming hade det inte precis lika jobbigt som mig, jag skyller på hans långa ben ;)

Iaf, efter en lång dusch kändes det riktigt bra. Flemming kände för att fiska och jag skjutsade iväg honom till "hans" ställe. Det var sånt skönt väder att jag tog hundarna på en utflykt med lite fika med mig.
Tog kameran med mig också, tråkigt dock att den knäpper sånna oskarpa bilder, hur mycket man än försöker skärpa in före man knäpper. Kanske jag fått högre krav efter man sett Annicas bilder :) Fick ju låna hennes kamera på en prommis en gång och wow säger jag bara!

Vi gick först en prommis där vi brukar gå på mogonen, Tia hittade en pinne som vanligt.


Det är lite lurigt att få med båda hundarna på samma bild har jag märkt, man brukar få ställa upp dom, men här gick det :D Tror dock Tia förväntar sig nåt bus eftersom hon tittar så förväntansfullt på mig :)


Sen gick vi mot kyrkan, såg ju att det fortfarande var eftermiddags sol där borta!



Nera kände nåt i luften, hon vindade för fullt, som den jakthund hon är :)



Tia hittade några gamla höbalar (heter det så?) hon tyckte iaf det var jättekul att springa runt på dom :)



Vi stannade en stund och njöt av solen och fikat, hundarna fick också njuta av lite fika :) Tia var så söt i gräset så jag var tvungen att ta en bild, min nya bakgrundbild på datorn för övrigt :D



och här en närbild :)



Blev tvungen att gosa lite med henne när hon var så söt



Efter det tyckte Nera att det blev lite tråkigt, hon vandrade iväg för att utforska lite, det gick en hund förbi på vägen och Nera hade full focus :)



Hon var så fin i kvällsolens sken!



Tia hängde snart på Neras lilla nosutflykt





Svansen var uppe i vädret, härligt att få springa lös tyckte Nera! Men matte hade nogrann koll hela tiden på vad lillNeris hade för sig :)



Nosarna gick åt alla håll på dom :)



När solen gått ner gick vi hem och for och hämtade husse som faktiskt fångat sin första fisk på flugspö!!! En lite rackare, men fisk som fisk :)

Imorgon blir det jobb från tidig morgon, en som annars jobbar kvällar är ju van att vara pigg på kvällen, inte på morgonen. Men det är kortdag så det får gå an.

Kram!
/Cattis & Bottisarna

Mysigt i soffan

Ledig i tre dar och har mest myst i soffan under en filt med vovvarna på varsin sida. Orkar inte ta mig för något mer, jo föresten, bytte gardiner igår och tvättade fönsterna. Det är allt produktivt jag kommit mig för på tre dar.

Det är oroligt på jobbet, så huvudet är fullt med tankar och det tar sån himla energi. Ni kanske hört om
omsorgens omorganisation? Med början i Nätra, JIPPI, mitt jobb är en av de första ut i en enorm fet stor förändringsorkan!
Orkanen ska sen fortsätta runt i hela komunen och orsaken är att fler ska få heltider.

Heltider är jättebra! Jag vill ju också ha en heltid så jag sökte i första hand en heltid där jag jobbar nu, i andra hand sökte jag 75% natt/kvälls jobb, delvis eftersom det ger mest pengar efter en heltid. Jag blev tilldelad mitt andra val.

Genom hela den här processen har våra arbetsgivare bestämt allt, mycket har man tyckt varit fel och mycket tycker man har kunnat göras på andra sätt, men framför allt har vi knappt fått någon information om varför allt förändras på det sätt dom har bestämt. Alla ska jobba varannan helg, punkt. Alla ska jobba 19 arbetspass på 4 veckor, punkt. Komma med ideer eller frågor har varit som att köra huvudet i väggen...
Såååå, det har varit minst sagt stormigt och en HEL DEL vilda protester från oss som känner att vi faktiskt vill medverka i utformingen av vår nya arbetssituation. (Något som också står i arbetsmiljölagen)

Demonstration blev det!!! Mellan 1500-2000 pers var ute på Ö-vik och höjde sin röst!

Detta resulterade iaf i att ledningen i omsorgsnämden backade, nattjobb blir enbart nattjobb, inga kvällspass ska blandas in. Vi ska ha mer delaktighet i allt som görs, schema mm.

Hur det nu blir med tjänsten man blivit tilldelad vet jag inte, det jag kan tänka mig är att vi får välja om igen, rangordna 5 tjänster och sysselsättningsgrader, den man vill ha mest som nr 1. Tjänsterna delas ut efter LAS-dagar.
För mig personligen innebär detta en ny tid med ångest och nervositet över vart jag kommer att hamna. Jag har inte jobbat inom komunen så länge och har därför inte så många LAS-dagar. Har jag otur får jag ingen av mina 5 val...

Men jag måste säga ändå att det var lätt värt det, nu saktas hela den här processen ner med löftet om mer delaktighet, hoppas bara dom håller vad dom lovar. Nu tänker jag söka nattjobb i första hand, trivs jättebra med det. Orsaken att jag valde det som andra val sist var att de blandat in kvällspass, något som jag tror lätt förstör rytmen i sömnen.

Har dock lovat mig själv att FÖRSÖKA tänka på annat :) Varje gång jag är ute med hundarna kopplar jag bort allt det där och är i nuet. Vad mycket man hade missat om man inte hade hund...

Flemming och hundarna ligger och myser i sängen nu, ska gå och göra dom sällskap.

Ha det gott!