Tatueringsmässa i Stockholm

Var iväg till storstan i lördags, faktikst utan karta och kompass! Följde med en jobbkompis till tatueringsmässan som var där i helgen. Vi tog tåget och gick sedan till stället där mässan var, hur lätt som helst :) 

Det var jättemycket att titta på! Det var massor av tatuerare såklart, man hörde surrandet av pågående tatueringar överallt, dom hade fullt upp hela tiden.



Sen fanns det kläder och smycken och till och med hårfrisörer och nagelfixare :) På scenen var det live uppträdande och emellanåt motiv tävlingar i olika kategorier. Vi såg porträtt tävlingen och den var mycket imponerande.

Vi var där i flera timmar, det fanns så himla mycket att titta på :)

Kom hem utan några nya piercings och ingen tatuering gjorde jag heller :) Men fan vad sugen man blir när man ser allt snyggt! Köpte bara ett smycke till min navelpiercing, det var allt, förutom inspiration, jag kom hem med :)

Mitt nya smycke :)


Har ni sett Tim Burtons film Corpse bride, eller The Nightmare before Christmas? Då kanske ni känner igen den :) Har fastnat helt för hans lite udda stil.

Kameralek

Tog lite bilder med nykameran igår, provade lite olika inställningar och ljus. Man måste riktigt nära för att ta närbilder utan större objektiv, men det går, om det man siktar på är stilla :)

Idag grejade jag med en del av korten i Photoshop, mitt kvällsnöje :)

Imbas nos, med fokus på skägget :)


Av säkert 20 kort blev bara ett med bra skärpa, körde utan blixt inomhus...


Imba sover


Imba och jag <3


Imba i fokus :)


En söt Tia nos <3


Tia halvsover :)


Jag och Imba igen <3


Det går ju an inomhus att komma nära, men det är värre utomhus. Det är också närbilder som är roligast att fota tycker jag så i need bättre zoom!
Har hittat ett objektiv, ett Tamron 18-200, finns på Expert för 2500kr. Fördel att slippa byta objektiv och ändå ha en helt ok zoom. Vi provade det i affären och för dom pengarna är det helt ok. Hoppas på en fet lön nu den 27:e så jag kan gå och köpa det ;)

Whine whine whine

Mån: 12h jobb
Tis: 12h jobb (extra)
Ons: 11h jobb (extra)
Tors: 8,75h jobb
Fre: ledig (tränade faktiskt lydnad mellan sovandet)
Lör: 11,75h jobb
Sön: 8,25h jobb (IDAG)
Mån: 8,75h jobb

Jobbade och sov borta i Stockholm mån-ons, därav de långa dagarna... sen skulle jag ändå till jobbet för möte dan efter, så jag tyckte jag lika gärna kunde jobba. Efter detta följer en härlig långhelg och efter imorgon, måndag, kommer jag att vara heeeelt slut. Till det kan ju tilläggas att samordnarna ringde och frågade om jag kunde jobba fredagen, haha, vad sägs om 8 dagar i rad....? Jag tackade vänligt men bestämt NEJ.

Så, nu har jag gnällt klart :)

Virkat dreads idag

Japp, tog mig i kragen och virkade på dom idag. Det är säkert ett halvår sedan sist och jag vet inte om jag tycker att det egentligen behövs oftare, inte på mina iallafall. Jag gillar när dom är lite halvslarviga. Det började dock sticka ut hår i skarven mellan mitt hår och förlängningarna och dessutom blir jag irriterad på det som lossnat runt ansiktet.

Sååå jag virkade på alla utom en, den i mitten på bakhuvudet, kommer fan inte åt den :) Lämnade också lösa håret i nacken, för jag når inte riktigt dig heller.



Virkat och ovirkat :)


Färdig!


Lite mer än 10 månader gamla nu :)


Och ett kort med finkameran :)


På sista bilden kan man se mycket virkning på dreaden vid örat, det var mycket hår som lossnat där :) Åsså ser man håret vid nacken, jag hade virkat in det också om jag bara sett vad jag gör :) Får be Erica när hon kommer hem igen, eller flörta med Flemming ;)


Lydnadsträning!

Hittade några filmer som Flemming filmat på mig och hundarna när vi tränar lydnad.
Det är från den 3 aug och fast det bara är typ två veckor sedan känns det att det hänt massor sedan dess :) Det är så himla nyttigt att se vad man gör på film, såg t.ex att jag belönar Tia alldeles för sällan när jag tränar rump förflyttningar :)

Imba fot träning


Imba läggande under gång


Tia "rump" träning :)


Sen gick vi till agility planen och lekte lite :)


Får se om vi fastnar på fler filmer i framtiden :)

Tummen upp

För att vara pigg och motiverad


För kall Coca Cola ur glasflaska en varm sommardag


För isbitar när dom behövs ^^

För McDonalds i det gröna med bra sällskap


För att behålla sitt barnasinne


Good times <3

Godisträd!

Imbas livs första godisträd! :) 

Mobilkameran...suddigt som bara den...






Sista dagarna på semestern

Kan man stressa runt som en dåre, få depression och sova eller ta med ro och ta det som det kommer. Eller så gör man alltihopa... 

Den här veckan har känts som en månad, första dagarna var jag stressad. Kände att jag inte skulle hinna träna hund när jag började jobba så jag var ute tre dar i rad och toktränade, dessutom städade jag lgh OCH var på ett första träningspass (trampolin på Flems gymnastik, asroligt btw).
Sen gick vi på krogen på onsdagen och då slog tröttheten till...ordentligt. Gjorde inget nyttigt på tre dar, mådde illa, ont i huvudet, nacken, ja.
Sen vände det sakta men säkert och idag är jag normalt vaken, inte pigg, inte trött, bara vanligt. Jag har inte jobbångest, känner ingen träna hund stress, utan tar det som det kommer. 

Snacka om att man är lite knäpp. 

Mitt i den "sovande fasen" gick vi ner till ån med hundarna och bara satt där en stund.

Flemming busade med Imba :)


Tia hade mest ögon för alla fåglar som folk matade runt om oss, det kunde ju hända att man fick jaga dom, bara liiite.....? 

Idag ringde jag till jobbet och dubbelkollade mina tider och det stämde att jag är ledig på måndag, bra start på veckan, hihi. Nu ska jag borsta tänderna och sen tror jag det blir lydnadsträning och ikväll ska jag hoppa trampolin! 

Fisketur

Följde med Flemming på en fisketur i onsdags, tog kameran med mig för att leka och lära. Han har föresten blivit riktigt duktig på att svänga flugspöt, kommer ut jättelångt nu :)
Här kommer iallafall några lek och lär bilder :)

Mysig brygga




Klassiskt men vackert :)


Hittade ett hjärta på bryggan


Åsså blev det lite fiskebilder :)

Flemming fixar flugan



Fluglådan





Lite utmanande att få med linan på kort :)






Ingen fisk ville nappa så vi gav upp ganska snart, bättre lycka nästa gång. Fast för mig är det viktigast att komma ut i naturen, med eller utan fisk på kroken :)

Fin Imba <3



Picknick i Vilsta

Dagen efter min födelsedag var mina föräldrar kvar i Eskilstuna och vi for ut till Sundbyholm och tittade. Vi gick vid badstranden och vid slottet men mest tittade vi nog på båtarna :) 

Pappa, jag och Flemming kollar båtar


På kvällen bestämde vi oss för att åka till Vilsta och grilla/picknicka i kvällssolen.

Grillmästaren för kvällen


Hundarna var med och fick springa lösa runt oss. Efter vi hade ätit fick hundarna slicka tallrikarna :)

Tia hittar inte bromsen :)


Tervorist

Idag har Imba visat att hon är en äkta tervorist :) När vi kom hem idag efter en tur till stan hade posten kommit och jag hade fått ett vykort... 

Pussel?


Tyvärr hade hon ätit mest av sidan med text på, typiskt, det kanske smakade bättre där? Hon har alltid gillat papper, men nu var det så länge sen hon tog sönder nåt så jag trodde hon vuxit ifrån det :) 

Liten tervorist


Aftonbladet igår

Samma dag som vi var på Kolmården var det tydligen en guide som lät några vänner gå in till vargarna. Tydligen så var det en ettårig varg som ville leka lite och det slutade med ett bett i armen och en chockad 21-årig tjej. Man fattar liksom att vargar är vilda djur och att man ska ha respekt :) 

Camilla, 21, anfölls av varg på Kolmården

Man blir ju lite nervös för att göra det själv, men jag tror på zoologen som säger att vargen sökte kontakt och att det inte var aggressivitet. Vet ju hur Nera lekte när hon var ung, hade kamplek med armar och ben, och då var hon en tam hund.

Filmning!

Var ute och spårade idag och fick med mig Flemming :) Drillade honom i hur han skulle lägga spåret till Imba; ca 120 steg med uppehåll av godis 5-10 steg emellanåt och boll i slutet. Sen stegade jag iväg ett åt Tia, ett lite längre än Imbas med nästan normala steg och bara 2-5 steg godis emellanåt. Flemming stod på stigen och lotsade mig runt så jag skulle komma tillbaka innan en stig som gick ganska nära, har lite svårt för att hålla rätt riktning :) Så var det bara att vänta... 

Imba var ut först och eftersom Flemming hade med sig sin Ipod så filmade han spåret! :) Hon spårade jättefint, även i uppehållen, jag var jättenöjd, sen helt plötsligt tar hon av till höger om spåret och kräks, haha, snacka om timing :) Kanske hon ätit för många myror? vad vet jag... Hon fortsatte iallafall att spåra efteråt som om inget hade hänt :)

Imba spårar


Sen var det Tias tur, ivrig som bara den att få komma ut ur bilen :) Selad och klar kastar hon sig ut i spåret och snurrar till det lite i början men sen kommer hon igång och spårar faktiskt fint hela vägen. Det blev nåt till snurr när vi kom nära stigen på slutet, men det löste sig och hon hittade bollen ändå :)

Tia spårar


Efter spåren blev det lydnad, men då fick jag åka själv för Flemming skulle på gymnastikträning. Lydnaden gick jättebra, det är så himla kul när man ser resultat :)