Julledigt!

Det blev bra timing med mån-fre jobb över jul och nyår, tog några dagars komp och semester och fick två veckors ledighet :) Så jäkla skönt och behövligt.

Julafton var lugn iår, vi hade Ellen på morgonen och hon fick öppna några paket innan hon for till mamma <3 I vårt nya, nästan färdiga vardagsrum kan tilläggas :)

    

Dagen efter drog vi till Norrland, slås varje gång av hur vackert det är här uppe, speciellt när man inte varit här på ett tag... Norrland har liksom format mig, men ändå kan jag inte känna någon längtan till att flytta tillbaka. Trivs väldigt bra med närheten till allting där nere och att "bara" hälsa på i Norrland.

    

Varit två svängar till Övik och träffat "hundsläkten" :) Tia fick träffa sin älskade kennelmamma Eleanor <3 och vi träffade även Annica, Anders, Tino, Öxo, Clip och Delta <3 

    
 

Var även och träffade några tjejer från gamla klassen som jag inte träffat på många, många år. Vi sågs över en fika hemma hos en av tjejerna och pratade gamla minnen och berättade lite vad vi gjort sedan sist :) Usch, vad vi börjar bli gamla! Fast än är det en bit kvar till 40års krisen som tur är ;)

Nu blir det snart nyårsmat och har man tur kanske man får sig lite champange innan det blir sängdags ;)

Gott nytt år!

Ett halvår senare...

Det är långt mellan gångerna, skyller allt på Facebook ;) Fast ska jag vara ärlig så håller inte det heller för jag använder knappt mitt facebook konto, är mest inne och tittar vad andra pysslar med.

Vi var iallafall till Öland hela familjen, vuxna, barn och hundar och vi hade det jättebra :) Vi hyrde en stuga på en camping på norra Öland, nära till stranden och skogen. Vi badade, körde gokart, red kamel, grillade och slappade :) Vi hade bra väder första dagarna, men sen blev det lite kallare och vi for hem nån dag tidigare än planerat, ville hem till det nya huset!
   
   
   

Resten av sommaren var vi hemma i huset. Vi hann ganska mycket, vi gjorde parkering på framsidan, renoverade sovrummet, byggde hundgård och kom iordning så gott det går när man har renovering i framtidsplanerna. Vi skaffade rätt snabbt även ett utespa bad, något som vi inte ångrat en sekund! Det har använts flitigt, näst intill varje kväll sedan det inköptes :)

   

   
 
  
 
Sommarens väder var inte det bästa, men det gick obemärkt förbi eftersom vi hade att göra hela tiden. Hade nog varit värre om det varit gassande sol hela dagarna :) Det ser vi fram emot nu i sommar istället, ska absolut avnjutas i vårt uterum :)) Fast då vill jag inte bli getingstucken igen... :(

  

Lilltjejen fyllde 6 år och liten blev stor <3 Hon började förskola i höstas och det händer saker varje dag, plötsligt kan hon räkna lite längre och läsa och skriva något nytt ord alldeles själv och plötsligt går hon på discon :)

    

I slutet av sommaren tog vi en minisemester till Axvalla på IPO och Bruks SM. Hyrde en stuga i närheten och tittade på när Anders figgade i svenskskyddet och jag fick äntligen träffa Annicas Delta!!! :) Så underbart söt! Det var jättekul att se alla duktiga hundar, för duktiga var dom kan jag säga... Barnen och David drog iväg till ett äventyrsbad andra dagen, det blev kanske lite långdraget med hundar på höjden, längden och bredden för dom som inte har samma intresse som jag ;) Men dom tyckte också att det var kul att titta på, speciellt skyddsarbetet. 

    

Vi hade Halloweenfest och höjde ribban från förra året till offentlig lokal och ännu bättre ljud och ljus :) Ser fram emot nästa år, hihi. Helgen efter var vi ut på krogen och då hade krogarna Halloween :) Träffade min hundvakt som var utklädd till min all time favorit karaktär, Tim Burtons "Emily" i Corpse Bride ;))

    

Vi hann med en till liten utflykt innan vintern, datamässan i Kista, Gamex. Vilken grej! Bara spel, konsoler och data/spel prylar överallt och man fick prova! Dessutom hade dom en cosplay tävling! 

    

Vinnaren och hennes inspiration :)

  

Före jul skaffade vi ytterligare två små familjemedlemmar, två marsvin :) Och vi sa hejdå till jeepens sommarfälgar för den här säsongen :( Sen kom snön och plötsligt var det vinter även i Eskilstuna!

    

I slutet av november fick jag mot alla odds chansen att jobba som Kvalitétssäkringssamordnare, ett jobb som jag på slutet insett att jag faktikst vill ha :) Det handlar om att, som det låter, säkra kvalitén på jobbet som görs runt och med brukarna. Det innefattar mycket jobb med dokumentationen som görs, men även viss handledning och det är verkligen SUPER roligt! Det är inom autismenheterna och är just nu förlängt till sista januari. Om det blir mer förlängt beror på hur snabbt tjänsterna som saknas längre upp tillsätts, för min del kan det få ta några månader till, jag har massor kvar att ge :) 

Jag har dessutom fått chansen att vara med i en utbildningsgrupp som ska utbilda autismenheternas personal som ännu inte varit på TEACH utbildning i Sunne (teoretisk och praktisk utbildning inom autism). Vi har träffats en gång nu innan jul och det känns väldigt bra, det finns massor av potential i gruppen. 

Det var väl det i stora drag som hänt sedan jag bloggade sist, inte helt omöjligt att det inom kort även kommer ett jul/nyårs inlägg, det är ju i skrivandets stund nyårsafton och jag befinner mig i Norrland och har hunnit träffa både en och annan vän från förr :)