Lång prommis!



Idag har vovvarna och jag varit ut på riktig lång promenad.
Först gick vi i skogen så Nera och Tia fick springa lösa och busa av sig, sen längs vägen.
Nera satte av i en väldans fart så fort jag släppte henne, sen såg jag henne inte på ca 10 min, men jag hörde att hon inte var allt för långt borta. Tia sprang mellan mig och Nera hela tiden, fullt upp med att hålla koll på vart vi var. Vallinstinkterna finns där :)

När Nera väl visat sig igen och gett upp jakten efter vilt, brukar hon hålla sig inom synhåll. Nu på vintern orkar hon oftast inte springa i snön så länge, så hon brukar bara göra en kortis på några minuter och sen komma och gå med mig på stigen. Annat är det på sommaren, då får man ha full uppmärksamhet på vart hon är, så hon inte drar iväg långt bort.

Vi följde en ny grusväg idag, som leder till Köpmanholmen, och självklart gick jag fel från början, så promenaden blev lite extra lång :) En ganska lång bit av vägen var oupplyst och det slog mig medans jag gick där att här skulle jag aldrig våga gå ensam! Det var faktiskt lite skönt när vi kom till upplyst område igen. Inte för att jag är särskilt rädd av mig, men det var så himla mörkt och man har ju hört om hur det är i Umeå...

På vägen hem kändes det i kopplet att dom faktiskt började bli nöjda, kopplet hängde slakt och dom traskade lungt och belåtet sida vid sida framför mig. I vanliga fall ska dom hellst klättra över varandra för att komma åt precis rätt snusfläck :)

Nera har haft problem i ett muskelfäste och sedan dess har jag börjat stretcha henne när hon har ansträngt sig lite extra. När vi kom hem hade husse börjat laga mat så jag hann precis stretcha Nera innan den var färdig. Perfekt!

Platsliggning inomhus

Kom hem säkert igår iallafall, men det var INTE kul att vara ute längs vägen! Stundvis såg man knappt en meter framför bilen.

Eftersom man inte vill gå ut utan skoteroverall och pälsmössa med en halsduk virad runt ansiktet, tränade vi inne idag :) Det funkar det med, men Nera vill vara med hela tiden, så på platsliggningen fick hon ligga hon med. Jag lade dom i hallen och gick in i köket en stund. Dom låg så fint så tills jag gick tillbaka! Fast jag var i och för sig bara borta ungefär en halv minut eftersom vi nyss börjat träna det här.

Förutom den lilla träningsstunden har vi haft en lugn dag, jag är så himla förkyld så vi hade inte kunnat göra annat heller. Tia och Nera har varsin fåtölj och jag har ockuperat soffan :)
 
Ha det!
/Cattis


Insnöad :-/

Är just nu och hälsar på mina föräldrar i Nyland, planen var att sova över och fara hem idag vid två tiden. Sedan skulle vi fara och äta hos Patriks föräldrar eftersom hans syster fyller år idag.
Jovisst, det gick ju bra... Blev väckt av mamma som ringde och frågade om jag åkt än, "näe" svarade jag lite nyvaken. Då säger hon åt mig att kliva upp och ta en titt utanför fönstret... jippi va kul...vägen som fanns igår finns inte idag :)

Jag får helt enkelt finna mig i att stanna tills de plogat. Fast hundarna klagar nog inte, dom älskar att vara här. Skogen alldeles vid tomten och en katt man kan busa med, eller iallafall skälla på lite då och då. 
När man hör ett fräs vet man att nu blev hundarna lite för intima :)

Har för övrigt kommit fram till att hundar är utmärkta flugborttagare :) Det var en fluga som störde mig igårkväll, på skoj sa jag åt Tia att "fånga flugan". Och döm av min förvåning då hon gjorde ett jätteskutt från sängen upp mot taket och fick tag på den! Hon spottade till och med ut den på golvet när jag av min förvåning utropade "nämen usch, loss!" Vilken grej :) Matte sov lugnt och skönt resten av natten!

/Cattis, Nera och flugsnapparn´ Tia 


Tävling!!!

Har anmält min till Lydnadsklass II den 4:e februari, oj oj, vi har inte ens börjat träna att Tia inte ser mig under platsliggningen :) Det får bli som det blir. Det ska iaf bli kul att känna på momenten i klass II.
Jag har ju aldrig tävlat där förut eftersom Tia är min första riktiga tävlingshund!

Tävlingen är i ett ridhus, så igår var vi och tränade i ett. Jag trodde faktiskt hon skulle vara med nosig än hon var, så det var positivt. Det enda problemet var att leksakerna blev så smutsiga :)

Idag planerar jag att träna igenom alla moment så jag vet vad jag måste lägga ner extra krut på, så att jag får betyg i alla moment. Träningen blir på det kära hundtorpet på klubben. Det är så otroligt mysig där uppe nu på vintern!

/Cattis  

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!
Här kan ni läsa om vad som händer i bottisarnas liv just nu. Det kommer att handlar om träning, tävling, vardagssituationer, roliga upplevelser och mindre roliga händelser. Ni kan även kommentera ett inlägg genom att klicka på kommentarer!

Simma lugnt!
/Cattis med bottisarna Nera & Tia