Julen 2008

Det är en skön tid nu, vare sig man jobbar eller inte, men visst är det skönare att vara ledig. Jag minns inte sist jag var helt ledig en julafton men i år har jag tagit igen allting. Jag blev ledig den 22 dec kl 16:30 och ska vara ledig till den 6 jan kl 16:15! Då ska jag bara jobba en kväll, sen drar jag neröver mot mitt nya jobb!!!

Julen blev iallafall bra, fick träffa båda syrrorna med barn och tomten kom till oss också iår :)



Tia fattade snabbt tycke för en av leksakerna, en liten minigolfbana, hon ÄLSKAR ju bollar! Så fort han puttade for hon och hämtade bollen åt honom :)



Tia fick också en ny lekkamrat på juldagen då min andra syrra dök upp :) Tia är så försiktig runt små barn, Nera blir mer bufflig och barnen brukar vara rädda för henne. Hon var dock nöjd med att ligga och tugga på ett ben hehe.

  

Och nu är julen över för den här gången och det känns ganska skönt det med :) Julmaten blir ju ganska uttjatad liksom ^^



Dagen efter julafton är det ju juldagen då är det obligatorisk fest. Så även iår blev det Kramm som som vanligt var fyllt av gamla klasskamrater och annat folk som man växte upp med.

Nu ska jag vara lite taskig och posta några bilder från kvällen som jag inte kan sluta skratta åt ;D




Japp, det är fortfarande asroligt att Erica nästan kräks varje gång hon borstar tänderna och min skakbild är inte hälften så bra som Thereses skakbilder men jag garvar ändå :) Skakbild=Man håller kameran underifrån och skakar på huvudet när man tar en bild :D Erica med tandborsten, kan man se mer galen ut och kan jag se mer full ut hahaha och slutligen jorå man MÅSTE ta en bild inne på toan ute på krogen :) 

Iförrgår var Flemming och jag ute och körde lite skoter. Bara en liten tur här utanför huset, fram och tillbaka hehe. Men skoj var det hihi jag älskar min (pappas hehe) underbart snabba fina pärla till skoter!!! 

Idag var jag, Flemming och pappa ute i Undrom där dom jagar för att köra upp ett spår så dom kan gå lättare. Haha, där var det inte lika lättkört. Pappa först på "gammskotern" och jag och Flemming efter på pärlan. Tur man hade hjälm för det hängde jättemycket kvistar ivägen. Tur också att det finns back på båda skotrarna, det behövdes kan jag säga :D

Avlastningen klar!


Tur man hade hjälm, bara att ducka och köra!


Snön var jättelös


Första stoppet, helt slut men lycklig med ett fånigt leende på läpparna :D


Utsikten var fin!


Ett stopp innan de ganska utmanande nedförs och uppförsbackarna


Nu är man varm och torr med mat i magen, och det enda man vill är att åka ut igen hehe

Kram! 

GOD JUL


Jag fick det! :D

Idag för 10 år sen var den bästa dagen av alla dagar jag ditintills levt :) Jag fixade körkortet! Jag minns att jag var ute och körde hela kvällen bara för att jag fick :)

Efter det har det varit många "bästa dagar", när jag skaffade Nera, då jag fick mitt första fasta jobb, när Tia föddes, studenten, första gången jag träffade Flemming osv. Nu nyligen hade jag en till bästa dag, den 12 december, jag fick jobbet i Eskilstuna! Jag har inte mått så bra på väldigt länge!!!

Dagen efter, på lördag for vi till mina föräldrar i Västhammar för Flemming hade skola. Där hade dom redan besök av Frida, en av mina systerdöttrar, snart 14 år. Det var kul att träffa henne, inte så ofta jag får chansen, hon har växt och blivit väldigt vuxen och så fick jag veta att hon hade smygrökt, omg liksom. Det drar tankarna till när jag först rökte :) Jag är inte alls avundsjuk på syrran som nu ska styra upp sånna här situationer hehe. Det var strömavbrott från och till hela tiden medans vi var där, så vi tände ljus och hade mysigt.

På Söndag ville Flemming ut i snön, så vi bestämde oss för att göra en liten utflykt. Packade ryggsäcken med varmt vatten, te och muggar och förstås lite kakor. Flemming tog ved och Tia fick följa med, Nera orkar inte riktigt med djupsnön så hon fick stanna hemma i värmen :) Hörde sen att mamma och Frida hade gått en sväng med henne och Frida hade hållit i kopplet! Tjejen som skrek rakt ut så fort hon såg en hund när hon var yngre :) 

Ute var det ca 7 minus och mörkt, klockan hade passerat 16. Vi följde vägen som går förbi huset en bit sen tog vi av in i skogen och DANG vad jobbigt det var att plumsa i djupsnö :) Vi gick tills vi inte orkade mer och så gjorde vi upp en eld. Jättemysigt var det!

Flemming fixar elden :)


Bilderna blev mysigare utan blixt


Åsså jag...


och Tia såklart!


På måndag for vi hem igen för jag skulle jobba kväll. Det är lite vemodigt att vara på jobbet nu när man vet att det snart ska ta slut, jag kommer ju sakna arbetskamraterna och jag har trivts jäkligt bra där på servicehuset. På tisdag fixade jag möte med min chef och gjorde upp om tjänsteledighet och såg till så semestern jag tagit i januari fortfarande finns att ta ut. Hon sa att hon skulle fixa så jag kan dra i mitten på januari.

 Idag, onsdag, har jag pratat med "ny"chefen om lön och om när hon vill ha mig på plats. Måndag den 12 januari vill hon ha mig där. Respiratorutbildning blir den 15:e på torsdagen. Så imorron ska jag prata med "gamla"chefen om det. Spenderade ca 3 timmar idag till att läsa en 55 sidor lång "pdf-bok" om det utbildningen handlar om. Det är faktiskt en HEL del att lära sig, men det känns absolut inte omöjligt, det är intressant.

Ikväll ska jag till Annica och fixa med tervoristerna. Vi vill ju ha juligt på startsidan och dessutom vill Annica lära sig mer i Photoshop :) Så det ska vi fixa ikväll tänkte vi.

NU ska jag laga mat OCH duscha ;P Kram!

Fina bilder och bra advent dagar :)

Annica och jag var på promenad på Torpet för nån dag sedan, jättehärligt var det! Vi tog några bilder på oss med vovvarna för att ha till senare på kvällen då vi tänkte uppdatera hemsidan.
Riktigt fint blev det för övrigt på hemsidan! :)

Det är så kul att ha bilder på hundarna och en själv, jag tänkte faktiskt jag skulle förstora nåt av dem. Synd bara att det inte var soligt, bilderna blir finare då, men man kan ju inte få allt :)
Det blev rätt bra ändå.



Under promenaden busade självklar Tia och Tino massor och Annica tog ett otroligt bra kort!
Precis rätt timing! :D

Detta är min nya bakgrundsbild på datorn :)


På kvällen kom Annica till Bjästa med alla vovvar och det blev lite röringt ett tag, 5 hundar i en etta haha. Men det är bara roligt och mysigt och så röriga är dom ju inte, dom är så söta och rara allihopa. Efter ett tag låg dom lugnt allihopa utom Öxo, han började gny så olyckligt för Tino låg på ena sidan och Nera på andra sidan om matte Annica och han ville ju ha sin matte ju, söt som han är, den stora väktarhunden ;D De är så mysigt att se en så "tuff" hund vara så mattekär :)

Kimba var fram och flörtade lite med Tia också, kanske är hon på väg att börja löpa???
Jag är lite skraj för att missa det, hehe, det är rätt svårt att se på henne när hon löper, man märker inget föränn sista veckan typ. Fast nu när jag är så uppmärksam kan jag ju inte missa det tycker jag :)

------

För nån dag sedan hade jag en sån där bra dag då man hinner med så himla mycket. Skrev ner en lista på att göra saker inför nästa dag, ringde till en massa folk. Räknat ut hur mycket räkningar vi har och hur mycket som blir över nästa månad.

Sen har jag, eller vi, möblerat om :D Att möblera om är något av en favoritsyssla för mig, blir less så fort och jag brukar ofta tänka hur man kan göra det bättre. Det är tyvärr rätt svårt att hitta så många sätt att möblera en etta hehe
Här är iaf resultatet i bilder.







På bordet står en riktigt härlig måltid med kyckling, pasta och ostsås. Bra dag :)

Sen har det ju varit första advent och det betyder ........ julpynt!
Det är så mysigt att julpynta. Fast lite konstigt känns det att första advent är i november, i min värld ska julafon alltid vara på en söndag som är 4:e advent OCH 24:e dec :D

Förra året rensade jag bort gammalt julpynt och sparade bara det jag faktiskt tycker om så nu är det inte så mycket att gå igenom när man ska upp med det, skönt!

Upp med allt på bordet bara :) Fast iår var det ju inte så mycket :D


Julstjärnan är obligatorisk




Ljustomten, han har nog hängt med längst tror jag


Senare på första advent kvällen var jag ute på en prommis med hundarna och det var så mysigt för dom har tänt mashaller längs huvudgatan. Julstämning så det sjunger om det ^^

Titta vad mysigt!




Fast slasket kan man ju leva utan, det är jättehalt på vägarna häromkring, flera bilar har åkt av vägen i Kramforstrakten. Skönt att man slipper åka bil och kan mysa hemma med Flemming och hundarna :)

Här bor vi :)


Hade min lurvmössa på och jag tyckte den var värd en bild också :)



Har en sak till att berätta :)
Mitt hår har blivit rött som ett stoppljus! :)
Var hos frissan, en tjej som är lärling och jag känner att jag ÄNTLIGEN hittat en frisör som klipper som jag vill :D Vi kom in på färg och jag sa att jag va jättesugen på röda toppar :) Hon gav mig ett bra pris eftersom hon är lärling ET VOILÁ!

Det här kallar jag rött!!! :D




Först var jag inne på att gå till ICA och köpa rödfärg vilket skulle blivit billigare, men jag vet ju att det aldrig blir så rött som man vill ha det. Sååå när jag satt där i solen med ett bra erbjudande kunde jag bara inte säga nej :) Jag är jättenöjd!

Lagom till jul och allt ;) Synd bara att jag inte hann göra det innan Annica tog bilderna längst upp... 

Kram!