Lydnadsklass II

Var och tävlade klass II i Kramfors den 12/2, gick rätt bra fast något 1:a pris blev det ju inte.
Det var lite strul på platsliggningen först, en hund var fram till Tia som låg kvar rätt länge har jag fått berättat, men till slut blev hunden för närgången och Tia klev upp. Vi fick lägga om och då gick det bra.
Det värsta var att stå och vänta utan att se vad som händer, man blir jättenervös där bakom!

Lydnaden gick bra förutom på inkallning med ställande, det nollade vi :) Har helt enkelt tränat för lite och det visste jag. Hon stannar jättefint ibland, men kan lika gärna glömma bort sig och tassa nästan ända fram till mig, så det ska vi träna mycket mer på.

Apportering var en annan sak som inte gick så bra. Hon tog den slarvigt och släppte den vid mina fötter när hon kommit fram till mig! Efter lite eftertanke är det nog mitt fel, jag har gjort apporten till för mycket leksak för henne. Nu blir det att backa lite och träna stadga i att hålla i apporten stadigt, inget bus med apporten!

Tävlingen var inne i ett ridhus eftersom det är vinter än ute. Tia och jag har tränat i ridhus förut, men det blir ändå alltid lite extra störning med läktare där folk går fram och tillbaka osv. Jag trodde dock hon skulle vara mer påverkad av det än hon var, hon hade jättefin kontakt under hela lydnaden. Visst märkte jag att hon kastade nåt öga mot läktaren när det lät något, men hon var med mig hela tiden.

Såhär i efterhand känner jag att visst hade det varit kul att fixa ett första pris, men jag är inte onöjd. Inkallning med ställande hade kunnat gå vägen, men jag visste ju att det lika gärna kunde gå snett :)
Vi fick 156 poäng, så fixar vi bara inkallning med ställande så ordnar det sig :)

/Cattis och Tia

Typiskt

Idag var det lydnadstävling, och dagen till ära så löper Tia! TYPISKT :/

Vi for ändå dit på tävlingen för att titta på Eleanor och syrran Ira och kompisen Anna med Iza och dom gjorde riktigt bra ifrån sig, två 1:a pris blev det :) Anna fixade det till och med utan platsliggning, i klass 3!!!
Inte illa, inte illa :)

Tia och jag får vänta till nästa tävling som är i Åsele i slutat av mars och DÅ ska vi ta igen det vi missade idag!

/Cattis & Tia