Renovering: Vardagsrummet

Vardagsrummet före och efter :) 
  

Vi började med vardagsrummet ganska långt innan barnens rum, men vi behövde pausa för att bestämma hur det skulle se ut. Vi har haft vardagsrum nere i gillestugan framför braskaminen och det har varit riktigt mysigt, men damn vad skönt det var när soffan kom upp dit den ska vara. Vi hämtade inspiration från svart/grått/vitt och tänkte ganska neutralt. Längst in i "soffområdet" lade vi vitt golv och resten av ytan blev svart, ett ganska spännande val som kunde ha blivit helt galet, men det blev faktiskt bättre i verkligheten än min bild i huvudet och det är inte så vanligt :)

Vi målade väggarna ljusgråa och satte upp träpanel bakom den röda soffan och på väggen där muren går, mest för att bryta av det gråa och för att dölja murens ojämnheter. Dessutom jämnar det ut golvets kontrast mellan vitt och svart.
 
Panelen var färdiga partier med fem bräder per del så det gick väldigt fort och smärtfritt :)
   

Spelhörnan och TV hörnan :)


Kvar är att fixa upp gardiner, ska sitta ända från taket har vi tänkt och fixa tavlor till väggen bakom soffan. Sen är det KLART!

Renovering: Antons rum

Antons rum före...
 

Nästa helg körde vi på med Antons rum. Det var ganska maffigt att måla så mycket två helger i rad och vi var hyfsat less innan det var färdigt... :)

Anton hade önskat sig svarta väggar, men det kändes lite väl häftigt, så han fick nöja sig med ljusgrått och en svart fondvägg. Golv och tak var redan fräscha så det var "bara" att måla :)

...i mitten...



...och efter!


Det gick rätt fort och det blev betydligt mer killrum av det än innan :)

Renovering: Ellens rum

 
Ellens rum före...


Efter att jag också börjat jobba raka veckor mån-fre har det blivit mycket mindre tid över till renovering. Tiden flyger iväg och inget händer (inte i den takt vi vill iaf). Därför bestämde vi oss för att köra två helger i rad med barnens rum, Ellens rum första helgen.

Ellens rum före var ganska ljust så vi bestämde oss för att måla direkt på tapetern som satt. Vad annars än rosa färg? :) Var lite rädd för att välja en för mörk färg men hittade en ljusrosa nyans som blev jättebra :)

...lördag...

  

...söndag....

 

...klart!

 
Vi målade tak, lister och väggar och avslutade med att lägga nytt klickgolv. Helt otroligt vilken skillnad det blev!