Zombies 5k, vecka 6, pass 1

 
Den 10 april är det idag och jag gjorde första passet för vecka 6. Nytt upplägg: 5 min gå, 10 min fritt, 10 squats (3 gånger), 5 min gå fort, 7 min fritt, 2 min paus, 7 min fritt, 2 min paus, 7 min fritt.
 
När jag läste igenom upplägget kändes det rätt enkelt, men väl därute märkte jag hur mycket springa det var... Jag har ju bestämt att jag ska springa allt fritt, men idag fick jag backa på det beslutet. Sprang 8 min av de första 10 fria, sen sprang jag 5 min där jag skulle gå fort för att jag inte hörde vad hon sa riktigt :/ Gick därför 2 min av den första 7 minutaren, sen sprang jag resten av 7 minutarna. Det är inte mycket vila nu och det kändes defenitivt, sista 7 minutaren var seg som fan. Jag förstår dock upplägget, nu ska jag kunna springa längre sträckor i stöten med mindre vila emellan. Om 2,5 vecka ska jag ju klara av att springa 5 km i sträck!
Har gjort en lite intressant notering, jag känner mig starkare och springer lättare på kvällen än på fm. Är man kvällsmänniska så är man? Det blev iallafall 6,71 km på 52 minuter.
 
I storyn fick jag springa runt lägret, i trygghet från zombs. Rajit (han som skrev boken) kom och snackade om sina konspirationsteorier :) Tydligen tror han att regeringen stoppar saker i konservmat och när man äter det blir man mindcontrolled. Francesca saknas och han tror att det hänt henne, hon var ju alltid vid maten... Sam och Dr Myers skrattar lite åt Rajit, men ingen vet dock var Francesca är...

Zombies 5k, vecka 5, pass 3

 
Den 6 april gjorde jag sista passet för veckan. 5 min gå, 5 min fritt, 30 sek gå, 1 min spring, 6 tålyft (8 gånger), 10 min fritt, 5 min paus, 10 min fritt.
 
Hade David med mig och visst taggade det till lite högre tempo, men jag tror jag höll ungefär samma tempo som sist. Sista 10 min var riktigt jobbiga, kände redan efter första 10 min att jag var trött i benen och det blev ju inte bättre :) Det blev 7,21 km på 52 min idag, det är längst hittills :) Tar mig typ 1 km på 7 minuter om man slår ut det.
 
I storyn sprang jag ett hemligt uppdrag tillsammans med Runner 4. Vi sprang till Creative Craft Warehouse och där träffade vi Becca, en kvinna som bor med sin man och barn en bit från flygfältet. Dom brukar ibland hjälpa folket på Bert med deras utrustning. Inga zombies i sikte idag. När vi kom tillbaka fick jag en stickad docka som det stod Runner 5 på.
 
Har kollat in nästa veckas upplägg och det känns helt klart doable :)

Zombies 5k, vecka 5, pass 2

 
Den 4 april gjorde jag pass 2 för veckan, 5 min gå, 5 min fritt, 30 sek gå, 1 min spring, 6 tålyft (8 gånger), 10 min fritt, 5 min paus, 10 min fritt. 
 
JAG HAR KÖPT NYA SKOR! :) Det var ett måste, har kännt av foten efter passet och har vilat nu i två dagar. Kroppen är ovan vid allt springande och det är ändå ett ganska hårt program för en nybörjare, passen tar typ 1 timme... Det kändes mycket bra idag iallafall. Foten känns fortfarande, men de nya skorna var en dröm! Mycket mindre stötigt och jag kunde springa friare och därmed faktiskt fortare :) Sprang vad jag tror är min naturliga takt idag, det blev lite tugnt första 10 min fritt och då tog jag det lugnare, men resten sprang jag fortare än vanligt :) Det blev 7,06 km på 53 minuter!
 
I storyn får jag mitt första uppdrag av Sam. Han vill att jag ska springa till Varela Clinic. Väl där ser vi en person dumpa en väska och gå in igen, dom vill tydligen inte bli sedda talande med någon utifrån. jag plockar väskan och beger mig hemmåt igen, några zombies får syn på mig och det blir lite svettigt på vägen hem :) Väl hemma går vi igenom informationen och hittar inget om Frances men däremot får vi veta att Bert Airport har ett högt kommunikationstorn och kan prata med läger längre norr än någon annan. Dom är dock kända för att skjuta först och fråga sen så Sam ska undersöka alternativen innan han skickar dit mig. jag får en USB sticka som tack för hjälpen. 
 
Vilken skillnad det blev med nya skor! Hoppas bara att foten inte hann bli så skadad att jag måste pausa programmet. Nästa tur är planerad på lördag om allt känns ok :)

Zombies 5k, vecka 5, pass 1

 
Den 1 april gjorde jag första passet för veckan, nytt upplägg: 5 min gå, 5 min fritt, 30 sek gå, 1 min spring, 6 tålyft (8 gånger), 10 min fritt, 5 min paus, 10 min fritt.
 
Tittade på upplägget och har lärt mig vid det här laget att jag inte behöver vara orolig över att klara nästa veckas upplägg (man ser inte det förrän man gjort sista passet för veckan). Känner mig glad över att slippa höga knän pga min fot. Den känns stel idag också, men när jag kommit igång är det lugnt. Försökte springa så mycket jag kunde på sidan av asfalten för att minska stötarna som blir. Sprang allt det fria, sakta men säkert, och det kändes lite som en vinst att klara 10 minuter två gånger :) Förra veckan sprang jag i 15 min en gång så det kändes psykologiskt "lite" med 10 minuter :)) De som gjort upplägget vet vad dom gör :) Det blev 5,82 km på 52 minuter. 

I storyn får jag sällskap på springturen av Dr Myers, hon berömmer mig för min goda attityd till springningen och säger att det är kul att följa min utveckling. Janine kommer och pratar om att hon kan hjälpa Sam med hans uppdrag. Hon säger sig ha upprättat ett system runt kontakt med närliggande läger och att Sam borde kontakt henne om han vill ha hjälp. Det kan hända att hon kan hjälpa till med att utesluta vissa läger så jag inte behöver springa dit för att ta reda på info som hon redan vet. Dr Myers hälsar att hon ska hälsa detta till Sam. Hon ifrågasätter också Janines hjälpsamhet, då hon i vanliga fall inte är sådan. Janine säger att hon vet hur hon brukar framstå, men att hon bara tänker på Abels bästa. När Janine har gått säger Dr Myers att hon inte litar på Janine och att hon beter sig konstigt speciellt runt Runner 8, som jag inte träffat än. Janine dyker upp igen efter träningen med en tvål som gåva till mig. 

Zombies 5k, vecka 4, pass 1, 2 och 3

 
Vecka 4, pass 1:
Den 26 mars gjorde jag första passet på den nya veckan. Nytt upplägg: 5 min gå, 5 min fritt, 10 höga knän, 1 min gå sakta, 1 min gå fort (5 gånger), 1 min gå, 30sek spring (5 gånger), 15 min fritt. 
 
Har lärt mig att gå ut lugnt första nya passet så jag får känna på det nya upplägget. Sprang de första fria 5 min utan problem, kände av något i vänster fot när jag gjorde höga knän så tog det lugnt med dom. 1 min gå sakta/gå fort kändes irriterande, jag ville springa. 30 sek spring i nästa övning kändes också för kort, men jag fattade att de gjort en lugnare start för att jag ska klara 15 min fritt på slutet. Klarade också de sista 15 minuterna, sprang hela tiden, men satan i gatan vad jobbigt det var! Det är dock benmusklerna som det tar emot mest i, andningen är helt ok när jag springer så sakta som jag gör. Det blev 6 km på 51 minuter.
 
Runner 4, Jody, och Sam var med mig ut idag på springtur. Sam är tillbaka, men han sörjer fortfarande den gamla runner 5, Alice. Sam pratar mest om sin sorg och Jody försöker stötta honom. Doctor Myers leder träningen och säger vad vi ska göra när vi ska göra det. Inga zombs idag. Fick en tröja som det står "Runner 5" på som belöning, nu är jag en i gänget :)
 
 
 
Vecka 4, pass 2:
Den 28 mars gjorde jag andra passet för veckan, samma upplägg som ovan. 

Gick ut lugnt idag med, sprang alla fria minutrar och känner stor skillnad på andningen. Känner dock av foten igen och gör inte höga knän helt enligt programmet. Det känns stötigt att springa och vaderna och fötterna känns stela.Tänker att jag nog behöver ett par bättre skor, springer runt i ett par jättegamla Adidas skor med jättetunn sula... Blev 5,52 km på 47 minuter.

I storyn får jag sällskap på springturen av Sam. Han har fått instruktioner av Dr Myers att sköta min träning i början. Han har enormt roligt åt mina höga knän, tydligen ser jag rolig ut.... Han pratar också allvarligare saker med mig. Han berättar mer om Alice och hennes sökande efter sin syster, Frances, och han vill att jag hjälper honom söka vidare efter systern. Alice hade använt Rufflenet i flera månader och gjorde anteckningar efter varje person hon fick kontakt med där. Hon brukade också springa till närliggande läger och förhöra sig om det fanns någon info om systern. Sam beundrade henne för att hon inte gav upp. Innan hon dog, fick hon kontakt med ett läger i väst som berättade att någon med systerns namn passerat där. Sam berättar också att han ska kolla upp lite mer innan han skickar mig någonstans, han lovar att inte skicka mig i fara. Han vill gärna att systern ska få veta att Alice dog när hon hjälpte andra. I slutet av träningen får jag Alice´s anteckningar av Sam.
 
 
Vecka 4, pass 3:
Den 31 mars gjorde sista passet för veckan. Samma upplägg som ovan.

Kände mig rätt stark idag och sprang lite fortare de första 5 fria minuterna. Har bestämt mig för att springa alla fria minuter i fortsättningen, för att vara säker på att hänga med i programmet. Tror att det annars blir lätt att bara gå, jag ger lätt upp när det tar emot som sagt. Skippade typ höga knän för det känns i vänster foten idag med. Tänker att det är för att jag springer på asfalt med jättetunn sula.... Det blir bättre längs springturen och känns mest i början så jag är inte så orolig. Känner inte alls av det mellan springturerna. Blev 6,08 km på 49 minuter.

I storyn hände det grejer idag. Runner 6 är skadad en bit utanför Abel och det är zombies mellan henne och Abel. Det finns ingen annna runner tillgänglig så det blir mitt jobb att hänga på mig en ljudgivare och locka bort zombierna därifrån så hon kan ta kortaste vägen tillbaka till Abel. Efter ett tag får Sam ett meddelande från Runner 13, Cameo, hon är med runner 6 som blöder mycket ur ett sår i benet. Det är bråttom nu. Jag får sätta på ljudgivaren och zombierna börjar jaga mig, Sam fattar att det inte är roligt men påminner mig om att jag rädda Runner 6´s liv... Dom jagar mig ett tag och sen får jag stänga av ljudgivaren och springa hemmåt igen. Zombierna var ganska långsamma som tur var. Väl hemma i lägret igen blir jag belönad med en röd scarfs av Runner 7, hon är ledaren för alla runners. En röd scarfs får man bära som en symbol för att man räddat någons liv.


Känns ju rätt bra det här. Motivationen är kvar efter 4 veckor, jag är halvägs genom programmet för att klara 5 km, det är inte långt ifrån att jag klarar det redan nu faktiskt :)