Spindelmannen goes Klas Klättermus

Hahahahahahaa, jag dööör, hahahahaa!

Jag skrattade så jag nästan dog när jag hörde den här storyn :) Tydligen så är det en inbrottstjuv i Stockholm som är en riktig fena på att klättra. Han har därför fått smeknamnet "Spindelmannen", låter ju både coolt och imponerande! Tidningarna börjar skriva rubriker som "Spindelman gäckar polisen" och tydligen så tyckte stackars polisen att han hade för häftig och cool image SÅ vad gör dom? Jo dom döper om honom till "Klas Klättermus" haahahahaahaa!

Är det bara jag eller är det här jäkligt roligt? Det bara bubblar i mig av skratt när jag tänker på det ^^

Läs artikeln här


Spiderman goes: -"Den som äter palsternackor, han går inte av för hackor, morot, selleri och dill är inte heller illa"

Visa-leg-tävling ^^

FAN, nu leder hon igen!

Jag och Erica har en outtalad tävling mellan oss, nu har man ju kommit till den åldern då man blir förvånad (och lite glad) när kassörskan ber om leg när man handlar "över-18-varor" eller går på Systemet.

Jag fick visa leg sist på Ica Maxi för typ 3 veckor sen då jag köpte folköl och tänkte att nu får jag ha äran att ha visat leg sist av oss ett tag, men i onsdags så fick jag det här sms:et: "Jag fick visa leg på systemet!! :)"

Dammit! Måste ut och handla nån "över-18-grej" snart ^^

Hälsovecka - push ups och sit ups!

Tyckte att det var dags för en ny hälsovecka, det var ju länge sen jag gjorde nåt nu.

Den här hälsoveckan kommer dock inte bara bli en vecka, utan inte mindre än SEX veckor!
Har hittat en sida på nätet som heter one hundred push ups och det går ut på att följa ett sex veckors program som till slut ska resultera i att man klara hundra armhävningar. Den här sidan har en "syster" sida som heter two hundred sit-ups med precis samma idé fast med målet två hundra sit-ups :)



Det finns tre olika start nivåer och för att veta vad som passar en själv ska man göra så många push-ups och sit-ups som man bara kan, hehe. Jag kan säga såhär, jag klara inte en enda push-up så jag gjorde mina på knäna! Härregud liksom!

Max push-ups: 10st
Max sit-ups: 20st (20 var gränsen mellan medium och hard och jag ville inte ha den svårare, så det blev 20st)

Vecka 1:
Dag 1: Torsdag 24/9
Push-ups: 6 - 6 - 4 - 4 - max(minst 5)
Sit-ups: 9 - 9 - 6 - 6 - max(minst 8)

Dag 2: Lördag 26/9
Push-ups: 6 - 8 - 6 - 6 - max(minst 7)
Sit-ups: 9 - 12 - 9 - 9 - max(minst 10)

Dag 3: Måndag 28/9
Push-ups: 8 - 10 - 7 - 7 - max(minst 10)
Sit-ups: 12 - 15 - 11 - 11 - max(minst 15)

Japp, då vet ni vad jag roar mig med kommande veckor ^^ Träningsvärken och jag lär bli bästa polare, haha

Ny frisyr snart!!!!

Nu har jag pratat med dreadsalongen jag valt ut till att göra mina dreads! Det blir Baba Yaga´s dreadssalong i Stockholm som får den stora äran att slita med mitt hår i typ 10 timmar, haha. Tjejen jag pratade med kallas för Lexxie och jag har skickat bilder på mitt hår till henne för att få ungefärliga prisuppgifter.



Hon sa att det finns en tid den 18 okt, men jag jobbar då så jag hoppas det finns nån annan tid eller att jag kan byta med nån / ta semester. Längtar som FAN!

Dygnet från helvetet

08:00 23/9 - 08:00 24/9:
Planeringsmöte: 08:00 - 13:00
Möte med nya chefen: 16:00 - 17:00
Jobba extra: 20:00 - 08:00

23 sept....

Vaknade av att klockan ringde kl 7, hade då sovit i typ 5 timmar eftersom jag inte direkt är van att sova på kvällarna innan 02-03. Blir lätt så när man jobbar natt och det måste nog bli så om det ska fungera.

Ni vet ju sen tidigare inlägg hur jag ser ut på morgonen när jag kliver upp, hehe


Klev iallafall upp trött som fan och fick skjuts till planeringsmötet som inleddes med ett APT.
Kl 11 hade jag rökt tre cigg, hehe, vi har tunga möten som tar rätt mycket på en... resten av tiden hade vi planeringsmöte då vi hjälptes åt att upprätta en arbetsplan med allt vad det innebär. Kl 13 gav vi upp för att fortsätta nästa dag, även då 08-13.

Jag gick hem och åt några mackor, fixade håret, packade in hundarna i bilen och åkte iväg för att ha första enskilda mötet med min nya chef. Hon hade lite frågor, en del klurigare än andra, men jag svarade så ärligt och öppet jag kunde, förstår att hon har mycket att sätta sig in i som ny chef åt oss... Mötet gick bra, det var inte så avancerat, ändå känns det jobbigt att måsta "börja om". Förra chefen hade precis lärt känna oss och det kändes som att hon visste vad jag gick för. Nu måste man börja om med att "bevisa sig" svårt att förklara, men på nåt sätt vill man att chefen vet att man är bra :) Fick mycket uppskattnig och bekräftelse av den förra chefen och det var jätteskönt!

En stund före mötet fick jag sms av Erika F (hon som har Nera nu), om jag ville gå med hundarna på klubben efter mitt möte, svarade att jepp, det blir bra, så kl 17:00 drog jag iväg ett sms att jag var klar och påväg.
Jag kom dit lite före henne så jag hann träna med Tia. (Liten parantes: DANG vad bra det gick! Gjorde bl.a. en inkallning med ställande och hon tvärnitade!!!! YES!)

Min duktiga voffa!


Vi hade väl gått en 20m så ringer min mobil och det är från jobbtelefonen.... jag tittar till på Erika och svarar.... mycket riktigt som jag misstänkte, den som skulle jobbat inatt är sjuk, kan jag jobba?
Eftersom vi alla var på mötet på morgonen var det riktigt klurigt att få tag i nån, så jag sa OM det inte finns någon annan så kan jag ställa upp, men ringa ALLA andra först och fråga. Erika och jag fortsatte vår promenad och det gick 10, 20, 30 minuter och jag börjar tänka att, dom kanske fick tag i nån ändå. Men icke, efter 40 minuter ringer det igen och jag är den enda som kan jobba............ (handlar mycket om vem som ens klara att hålla sig vaken en hel natt utan sömn på dagen, och det vet jag att jag klarar)

Nattuggla som man är...



Bokat och klart... hem och äta, blev online pizza eftersom det blev lite bråttom... kl 19 börjar jag undra vad jag gett mig in på... ett helt dygn utan sömn och jag ska dessutom vara fullt focuserad och redo om det händer min brukare något under natten... ja, det var inte utan tvivel jag gav mig av mot jobbet.

Vi hade dessutom tidigare på mötet pratat om just ersättning när vi går ut och jobbar extra. Vi i gruppen vill ha kval varje gång eftersom vi blir ju mer eller mindre tvingade att jobba, vi har nästan inga vikarier. Hade jag nekat tidigare så hade jag troligtvis blivit utbeordrad eftersom det inte fanns någon annan som kan hålla sig vaken. Chefen säger att vi kostar för mycket, men det är ju inte vi som har valt att inte ha några vikarier! Det handlar inte om att vi försöker utnyttja det för att tjäna extra pengar.
Som nu för mig, jag ställer upp troligtvis pga min arbetsmoral, är vaken ett helt dygn och får vanlig ersättning för denna monster uppoffring.... det är ju heller inte första gången sånt här händer. Sist var det en tjej som hade jobbat kväll som fick stanna över natten, hon har småbarn så hon hade varit vaken från tidig morgon, jobbade sedan 14-21 och fick stanna och jobba vaken natt fram till 8 på morgonen.... hennes pass nästa dag blev ju borttaget för hon skulle sova och man kvittar timmarna mot varandra och lägger till de få extra timmar som blir.... vanlig ersättning... inte klokt.


24 sept.......

Klockan passerar 00 och jag konstaterar att vi är inne på ett nytt dygn. Jag roar mig med att fixa småsaker, rätta till min brukares täcke, dra i gardinerna, plocka småsaker till sin rätta plats, vika filtar, torka diskbänken, ja u get it.
När klockan blev 5 var jag helt död i huvudet, fy fan. Sista timmen gick jag runt fram och tillbaka för att jag var påväg att bli riktigt okoncentrerad och när klockan blev 7 och dagpersonalen äntligen kom pep jag hem fort som ögat. Väl hemma när huvudet hamnade på kudden somnade jag på två sekunder. Jag sov sen till kl 19 på kvällen = ca 11 timmar i rad! FY FAN säger jag bara, vilket dygn.

Äntligen!

Äntligen, äntligen, äntligen har min bil blivit en riktig bruksbil!!!

Fick köpa lastgaller och hundgrindar av Diana nu när vi träffades på utställningen och dom blev inmonterade på dirren! Äntligen kan jag ha bakluckan öppen när hundarna sitter i bilen!!!



TACK Diana!

Utställning på Eskilstuna brukshundklubb

Var på hundutställning i helgen! DET var länge sen, haha. Diana som har Imbas syster Jamba skulle ställa henne och sin äldre tik Lina så vi sammanstrålade på Eskilstunas brukshundklubb. I vanlig ordning tyckte Diana att det var lite svårt att hitta så jag fick leka Eskilstuna-bo och guida henne till klubben och i vanlig ordning gick det väl sådär ;) Men fram kom hon och i tid var hon också!

Jamba skulle in rätt fort så det blev inte tid för så mycket förberedelser, men hon var så fin så ändå lilla Jamba! Och bra gick det, hon fick HP och blev BIR-valp (Bäst i Rasen, för er som inte har hund). Detta betyder att man då ska tävla mot alla andra BIR valpar på slutet av utställningen och har chans att bli BIS-valp (Best in Show).

Jamba vänstervarvar och "visar tänderna" för domarn, haha ^^


Sen var det Linas tur och jag fick äran, haha, jag som ställt ut hund typ fem gånger i mitt liv ^^ Diana gömde sig bakom domartältet för Lina är en rätt mattekär hund, hehe, vilket jag märkte när jag skulle ställa henne med sidan mot domarna. Hon hade ju fattat att Diana var där bakom så Diana fick fint komma fram och ställa sig på sidan så Lina tittade på henne, haha. Jag har ingen koll på färger och vad allt heter så när domarn kom med en gul/blå lapp fattade jag inget, bara tog emot och tackade utan nån speciell min och jag tyckte väl att hon tittade lite konstigt på mig, hehe, på den gul/blå lappen stod det nämligen CERT! Lina har ett cert sen tidigare och fick nu sitt andra! När man samlat tre stycken blir hunden SUCH, Svensk Utställningschampion! Det är förstås inte alla hundar som får cert, bara dom som domarna tycker är snygga och bra exemplar av sin ras.

Så skulle då båda hundarna in i BIS final senare, så det var bara att fint vänta. Egentligen är det där med BIS ingenting viktigt, det är väl bara äran antar jag. Beror ju på motståndet hur stor chans man har och oftast vinner ändå schäfern, haha, den väldigt utställnings vana Cattis utan fördomar har talat ^^

Medans vi väntade gick vi en tur i skogen och jag var helt säker på att dom inte skulle skita ner sig för det var så torrt i skogen, men när man släpper två galna terv valpar och en galen morsa så är allt möjligt! Dom blev inte sååå skitiga dock, det var bara att borsta dom efter ett tag så var smutsen borta.

Vi gjorde faktikst nåt roligt som jag ser fram emot att se reslutatet av :) Det var en hundfotograf på plats och han fotade hundar gratis och sen får man beställa hem bilderna från nätet. Rätt smart! Väntar som sagt fortfarande på resultatet. Köpte en jättekul anka också, den låter helt speciellt, haha.

Det var jättekul att gå runt och titta på alla hundar och roligast var ju självklart att träffa Diana, Jamba och Lina! Ska nog gästspela i spåret med Imba där borta hos Diana snart, hon verkar ju vara en fena på det där med spår! Jag önskar att alla fästingar, spindlar, skalbaggar och annat otäckt i skogen går och sover varje gång vi ska ut ;D (vet att jag är en vekling, haha)

Måste erkänna att det kliar i fingrarna att få tävla! :)

Spring i benen ^^

Idag har vi varit på brukshundklubben och gått promenad. Det var himla skönt väder så vi gick lite extra långt. Tydligen hade dom redigt med spring i benen för dom inledde promenaden med ett härligt race, Tia först och Imba efter!



Efter det blev det tydligen varm för dom lyckades hitta ett riktigt härligt surhål att svalka sig i, haha, fy vad det luktade, men man kan ju inte annat än att le, det ser jäkligt härligt ut ändå :)



När vi kom hem blev det bada av och jag tappade nästan bort Imba för hon blev så liten att jag nästan behövde förstorningsglas :D



Lite blöta men rena och fina till middagen, två sötrumpor är vad dom är! ^^



Kram från oss!

Långhårig!

Förhoppningsvis nästa månad får jag mina efterlängtade dreads!!!

Långhårig som fan nu, men får stå ut ^^



Nu är frågan, spela Quake, titta TV, förbereda mig inför medarbetarsamtal eller sova???

Nu är det dags för tisdags-myyyyyys ^^

Hundarna och jag myste igårkväll :)








Otippat

Idag har Flemming lagat pasta bolognes enligt konstens alla regler. Saker som bl.a. rotselleri, morötter, buljong och rökt skinka skulle ner i köttfärssåsen och kan väl lugnt säga att vi båda var skeptiska i början haha. Ta bara rotselleri, ingen av oss har någonsin använt det i maten och när han läste det i receptet tittade båda på varandra typ vad är det? hur ser det ut? och morötter med köttfärs??



Läs the making of HÄR!

Det började iallafall lukta jäkligt gott efter ett tag och jag kan såhär i efterhand konstatera att jag just ätit den bästa hemlagade bolognesen nånsin ^^

Nu ska vi snart åka till gymnastiken och lämna några papper som har med de skadade fötterna att göra och sen ska vi äta chips på en parkbänk. Senare ikväll blir det IDOL!!!!!!!

Grattis Pink, vi syns i november!

Idag fyller Pink 30 år! Konstigt att tänka på att hon är äldre än mig (tur att det finns NÅN som är det) ^^ Känns OTROLIGT roligt att vi ska gå och se henne live i Globen när hon kommer hit i november, har ju gillat henne länge, men nu på slutet har det varit extra bra musik från henne! "So what", "Sober" och "Dont leave me" är riktigt bra!



HIIIIHIIIIIHHHII VI SKA GÅ PÅ PINK!!!!!


Idooool!!!!

Idol äntligen på TV igen, I LOVE IT!!!!

PS. Idag är Tokio Hotel ca 30mil bort :D Har varit en äkta TH nörd och ställde klockan på 7.55 imorse, klockan 8 blev dom nämligen intrvjuade på NRJ :) Ingen höjdar intervju men kul att höra dom live! Ser fram emot att se Kenzas intervju för MTV ^^

Vet ni...

...min sambo har blivit svarthårig! Så snyggt!!!



Kram!

Trädgårdsfest!

Det var namnet på festen en arbetskollega bjöd på förra helgen, och wow vilken trädgård hon hade! Små statyer, massa blommor, prydnadsgrejer och vackra gamla ting, verkligen jättemysigt! Det var dom i arbetsgänget som var inbjudna men vi blev tyvärr inte full styrka, några var sjuka och några jobbade, men vi som var där hade supertrevligt!

Vi började utomhus i den härliga trädgården, men det började småregna så vi flyttade oss till en härlig altan fylld även den med små prydnader och massa blommor. Hon bjöd på musik, jordgubbsbål, chips och tilltugg och senare blev det taccogratäng! Gud vad härligt!

Vi hade en underbar stämning och det är så skönt att umgås med folk som man faktiskt får snacka jobb med och som förstår vad man menar ^^ Inte för att det blev mycket jobbsnack direkt, hehe, det blev lite mer mystiska saker och en hel del hundprat eftersom värdinnan hade en tre veckors valp, plus att många av oss i arbetsgruppen skaffat valp iår.

Jag for dit med inställningen, "jag stannar ett tag och jag ska inte dricka" HAHA, eller hur, har den nånsin funkat liksom? ^^ Så fort jag kom fick jag en välkomst drink i handen och ett löfte om att bli hemskjutsad så fort jag ville av värdinnans man ;D När kvällen började bli mogen och ganska sen drog en del hem medans andra tog sig in till stan och shakade loss till lite live blues :) Jorå, blues funkar för mig, gillar faktiskt blues ^^

Tack tjejer för en rolig kväll, det gör vi om!

På kryckor i 4 veckor...

Såhär kan det gå när man tränar gymnastik och landar tokigt :)



Min sambos fötter, hehe, det var inte fullt så illa som vi trodde först. Han ringde mig från akuten och då visste han inte om de båda var brutna eller inte... Som tur i oturen var de inte brutna utan "bara" en ordentlig stukning, ledbanden fick sig en törn och det kommer ta ca 4 veckor innan han kan gå riktigt på fotterna igen.

Kolla här!!!

För ungefär ett år sen hörde jag en låt på internet, jag föll pladask för den och blev mer eller mindre beroende av att höra låten typ dagligen. Låten hette Rette mich och bandet var Tokio Hotel. Sedan dess har jag ÄLSKAT detta band!!! Ju mer jag hör från dom ju mer tycker jag om dom. Älskar stilen, älskar sångaren Bills röst, älskar texterna, det bara stämmer ^^

En annan favorit är Dont jump, så fin text! "the eyes of the city are counting the tears falling down, each one a promise of everything u never found" också avslutas låten med "dont jump!.... and if all that cant hold u back....i´ll jump for you"


Bloggerskan Kenza har en TÄVLING tillsammans med Universal Music just nu och vinner man får man följa med Kenza och träffa Tokio Hotel nu på Tisdag!!! Man är väl aldrig för gammal för att träffa sina idoler va? ;D



Kram!

Tokio Hotel feber ^^

Omg omg omg! Tydligen kommer dom till Sverige nästa vecka! Fan, man skulle nästan ta sig dit!

Fortfarande efter ja, jag vet inte, ett år typ, så kan jag inte få nog av deras musik! Det är nåt väldigt speciellt med den gruppen som verkar göra att om man fastnar så sitter man rejält :)




Dom släpper snart en ny skiva och det är den dom reser runt och gör reklam för, blir kul att höra nytt från dom!

Kram!

RSS 2.0