Tino och Mixas underverk

Idag har vi varit och snuttat gärnet på dom små! Guuud vad mysigt det var, kan bara vänta och längta tills Tias små puppisar har kommit ut :)

Eftersom Annica hade kameran med sig tog jag inga kort utan filmade istället, titta och njut :) Testade att lägga till ljud, men hade inget bättre än det här.... :P



Har lämnat Tia hos Eleanor nu, snyft, men känns skönt att hon är i trygga händer, jag vet ju inget alls om valpfödande. Ska åka tillbaka till Eskilstuna imorgon eftersom jag ska jobba i helgen. Sen planerar jag att komma upp hit igen när valparna är ca en vecka, snuttmysigt värre kommer det att bli!

Kram!

Det märks att man är i Norrland...

...när man har skogen med sig i bilen :D



Lite granris som pynt i bilen liksom :) Råkade parkera för nära en gran och fick med mig lite av den när jag stängde dörren och åkte.

Kram!

Att bila 50+ mil...

... är ganska jäkla drygt!

Åkte norrut igår för jag ska ju lämna Tia hos Eleanor nu när det börjar närma sig valpning.

Resan upp var den drygaste hitills, jag tror det beror på att nu är det inte spännande längre. Har ju konstaterat att jag faktiskt hittar och att det går bra att köra själv och det gör att det hela blir rätt långtråkigt.

Bunkrade upp med saker att äta, för vad annars kan man göra liksom :) Frågan är dock hur trafiksäkert det är att dippa bulle i Philadelphia ost när man kör? ;)

 

Vi klarade oss iaf alldeles helskinnade fram :)



Väl framme hos mina föräldrar väntade min sprillans nya laptop! :D Oj vad fin den var! Det blev en Acer Aspire med 3GB ram och 250GB hårddisk, numpad och inbyggd webcam! Tyvärr också Windows Vista... men det får jag leva med. Slängde mig över den och började inspektera allt, sen installerade jag Firefox och Stumble, två saker min dator inte kan leva utan ^^

   
  

Satt uppe till säkert halv 4 på natten och grejade hehe. Har fått nyaste Photoshop på den också hiihiiihi ^^

Asnice, kram!

Gandhi utmaningen!

OK, jag har nog inte skrattat så mycket när jag fixat bilderna till nån annan utmaning :) som sagt många gånger tidigare, jag bjuder på den!

Här är iaf mitt liv som GANDHI:







Asså kolla minen jag får till HAHAHAHA borde bli många pluspoäng för den och öronen på den första bilden ;)

Här är orginalbilderna:
      

Kram and peace!



Akrobat-ninja-älskling :)

Förundras över hur mycket min älskling kan, så ibland måste jag ta fram mobben och filma honom :)

Vi var ute och åkte rullskridskor en dag och han hoppade runt som en galning på allt han kunde hitta :) och jo, jag åkte också men jag håller på att lära mig hur man bromsar jag hehe

Idag var han och tränade gymnastik, nåt han har pratat om ganska länge, men inte hittat nånstans att träna. Gymnastik är inte så stort i Sverige, desto större i Danmark verkar det som.

Har klippt ihop en liten film av det jag filmat :)



Visst är han duktig min älskling :)

Kram!

Coming sooooon...

Så, nu är jag klar med Gandhi bilderna. Har skrattat en hel del medans jag fixade dom så bered er på att garva en del när ni ser dom :)

Ska hjälpa E med sina ikväll, så vi postar dom nog ikväll eller imorron.

Kram!

Prova-det-fulaste-du-hittar-på-Gina-rundan

Börjar bli en grej det här :)
Hittade ett par jätttefina rosa leggings/strumpbyxor, och Erica som redan skulle prova nåt var ju det självklara offret.  Tyvärr så blev filmen liggande



Det bästa av allt är att denna gång slapp jag undan hihi ^^

Kram!

Utbeordrad att jobba natt...

... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... jahapp ... ...

Är hemma nu iaf och har fortfarande fem dagars ledighet framför mig, känns väldigt behövligt... kroppen påverkas jättemycket av att jobba natt. Nu svarar jag fan inte telefonen om det ringer från dolt nummer ;)

Gräddnosar och nyckelpigor

Så var den här jobbveckan avklarad, skönt, nu är man ledig i en hel vecka! När jag gick av imorse kände jag mig ändå rätt pigg och efter några timmars sömn har jag haft en bra dag.
I helgen var mina föräldrar hit med lite möbler och grejer, tyvärr har jag ju jobbat och knappt hunnit umgås med dem, men ska ju hem om ca 2 veckor (med Tia) så vi syns ju då.

Idag gjorde vi taccosgratäng och hundarna fick slicka skålarna.

     

Nera stack ner huvudet så långt i skålen att hon fick creme fraishe i ögonbrynen hahahahaha det såg jääkligt kul ut



Har fått hit mitt fina matbord som stått hemma i Västhammar ganska länge nu, har ju inte haft plats med det förän nu, Blev jättefint i vardagsrummet.
     

Fick även hit utemöblerna så nu är balkongen möblerad :)

På kvällen bestämde jag med Erica att vi skulle promenera en sväng, gav hundarna mat och gick över till henne. Hittade henne på toa med laptopen i knät hehe (finns bilder men har inte bestämt om jag ska posta eller inte hehe) (kan ju få igen det liksom) Hittade iaf en liten vän som jag virkade för nån vecka sen, nyckelpigan. Nera trodde man kunde äta den :)

 

Kram!

Min Laptop!

Har beställt en Laptop! Det blir en Acer Aspire 5735Z


Den har 15,6 tums skärm, 3GB RAM och 250GB hårddisk, blir finfint det här serrni, ska bli härligt med en egen bärbar!

Kram!

Tias mage växer och växer <3

Min lilla goa Tia ska bli mamma! Efter ultraljudet har det blivit så verkligt att det finns små liv inne i hennes mage.

Har läst på lite om hundars dräktighet för jag vet faktiskt ingenting om det och såhär funkar det:
Tiken är dräktig i 63 dagar = 9 veckor.
Första dagarna genomgår äggen en intensiv celldelning i äggledarna. Sen passerar de långsamt äggledaren och 12-16 dagar efter befruktningen når de livmodern. Där fördelar de sig jämnt och på 19-20 dagen fäster de i livmoderväggen. Embryot är då ca 5 mm långt.
Vecka 4/28 dagar in i dräktigheten har ögon och öron börjat utvecklas och embryot är ca 17-27 mm.

Tia är idag 5 veckor/35 dagar in i dräktigheten räknat från första parningen och just nu är valparna ungefär 35mm långa. De har utvecklade ögonlock som täcker ögonen, och ytteröron som täcker öronöppningen och de har precis börjat se ut som små hundar. (Gud vad gulligt!)

Tia med rakad mage efter ultraljudet den 6 april (32 dagar in i dräktigheten)
 

Vecka 6/42 dagar: Fostren är nu cirka 7 cm långa och päls börjar växa runt dag 45.

Vecka 7/49 dagar: Fostren är nu ca 10 cm långa. Livmodern fyller stora delar av buken och nu kan man börja känna att fosterna rör sig och senare också se rörelser på magen. Tiken blir allt rundare och nu växer fostren så det knakar...

8 veckor/56 dagar: Livmodern är mycket stor och fostren kan röra sig tämligen fritt i fosterhinnorna. Fostren är ca 15 cm långa nu. Man kan känna hur de rör sig där inne. Varje foster ligger i två vätskefyllda blåsor som skyddar fostren från uttorkning och stötar.

9 veckor/63 dagar: Fostren är mellan 16-18 cm långa när de föds. De är ordentligt behårade. Så gott som hela skelettet är förbenat. Ögon och öron är slutna, de föds blinda och döva.

Tia parades den 5-6 mars så valparna borde komma den 7-8 maj. Åker till Eleanor med henne när det är ca 1 1/2 vecka kvar, sen får vi se om jag tar semester så jag kan stanna tills dom är födda eller om jag åker upp veckan efter. Hur det än blir lär det bli många resor upp till Eleanor!

Friserade Tias tassar idag för övrigt, blir så fint när man klipper lite :)



Kram från oss!

Puppisar!!!

Nu har vi varit på ultraljud och visst finns det bäbisar i Tias mage!

Veterinären trodde det var 5 stycken men kunde inte säga med säkerhet. Alla rörde iaf på sig och allt såg bra ut!
Tia låg snällt på bordet och det gick jättebra.

Hittade en fästing gjorde vi också när hon var på bordet, veterinären bara tog den med fingrarna och drog ut den, chop bara :) Undrar om jag nånsin blir så van vid dem?

Kram från oss!

Eskilstuna <3

Jag bor i Eskilstuna nu, japp, jag gör verkligen det :) Har fått frågan varför jag flyttade mycket nu på slutet, och jag har väl egentligen inget direkt rakt svar. Det var faktiskt rätt många saker som styrde och tiden var liksom rätt.

Orsaken till att jag överhuvudtaget ville flytta var först mitt gamla jobb, det var dags att röra på sig och jag kände att jag ville byta kommun. Jag har alltid bott i norr och trivts med det, men livet söderut lockade faktiskt, större utbud på, tja, det mesta, högre löner och fler jobb. Dessutom är ju Flemming från Danmark = närmare för honom till hans släkt om vi flyttade neråt.

Ok, draget neråt fanns, frågan var bara vart vi skulle. Hehe, här måste jag säga att det egentligen inte fanns så många val. Eskilstuna eller någon stad i närheten stod klart i mitt huvud. Orsaken var helt klart Erica, har ju saknat henne grymt sedan hon för typ 7 år sen flyttade hit till Eskilstuna för att plugga. Jag minns att jag tyckte hon var så modig som gjorde det, men jag trodde hon skulle komma tillbaka jag. Jag hade då nyss dragit till Ö-vik och trots att vi aldrig tappade kontakten så var den rätt lidande vissa perioder (mm, vet vad du tänker, en stund på grund av wow, i know). Men även då vi hade mycket kontakt kunde man inte följa med som när man finns i varandras vardag, det blev att vi pratade om det största i våra liv och det blev stundvis långa förklaringar innan man kunde komma nånvart.

Under dessa 7 år har jag ju också varit rätt mycket i Eskilstuna. Från början hade jag dock min "fördomar-mot-allt-nedanför-Gävle" attityd haha, men efter några gånger upptäckte jag att det inte var så farligt :) Eskilstuna är inte så stort som jag från början trodde. Har under åren fått uppfattningen att det är en riktigt trevlig stad.

Eskilstuna är lagom stort/litet. Kan bara inte se mig själv i en typisk storstad, men vill ha lite puls. Det är en fin stad i mina ögon, utseendemässigt. Tycker om de gamla byggnaderna och ån som rinner alldeles nära centrum. Om man ändå vill in till stor-stor-stan är det inte alls långt. Stockholm ligger ca 10 mil bort.

Här är Klosterkyrkan, mitt första landmärke, eftersom den är så hög så syns den från många håll och ser man den vet man typ vart man är  :)


Här är den från några olika håll
   

Mitt andra landmärke var "Totempålen", rondellen som ligger i början på innerstan har en lång påle i mitten vilket gör den extremt lätt att känna igen :)



På väg in mot stan från mitt håll går man förbi en ö. Ser så himla mysigt ut tycker jag.



Det finns så många fina detaljer, folk som bott här länge ser säkert inte det här längre





     



Eskilstuna har också en del som heter Gamla stan, som det låter är det den gamla delen av stan och det är jättefint där



     

Och till sist, vad vore väl en stad utan stadsduvor?? :D





Råttinvasionen fortsätter

Idag såg jag dom igen, längs samma väg. Var tvungen att filma lite idag också, är fascinerad av detta fenomen ^^




Denna gång var ju Tia med också och det blev inte helt lätt att hålla i koppel och mobil samtidigt när dom sprang iväg sådär i slutet av filmen ^^

Har en rolig film på Nera också som jag tänkte posta :) Vi var påväg hem från mina föräldrar, jag har precis kommit iväg från gården och det är ringande kyrkklockor på radion. 

 

Nera ylar till kyrkklockor! Det har hon gjort sen hon var liten ^^

Har en till film också hihi, den är från Kramfors på juldagen och det är fest hos Therese ^^ Igor har fått en julklapp (jättefin sådan haha) och han är inte säker på om han ska döda den eller om den ska döda han ^^
 


Så, det var allt för den här gången hihi, det här med film är fan användbart :)

Kram!

Ok......så här var det :)

Jag var över på E7:an för att käka lite god mat och umgås med min favorit Erica. Blev jättegod lax och blåbärsbröd som efterrätt btw, asgott var det verkligen.

Vi satt där och surrade på i allt och inget och plötsligt har vi värsta syjuntan med Erica som sitter och stickar och jag som surfar efter garn och diverse stick och virk mönster. Fråga mig inte hur en syjunta övergår i porrsurf, men...eeeh...det gjorde den, ja, som sagt, fråga inte hur vi hamnade där vi hamnade :)
Iaf så hade tjejen en matsked och ni kanske kan räkna ut vad som hamnade på matskeden och sen in i hennes mun................. eeh, ja, hmmmmmm......

Sen hade vi värsta utlägget om konsistenser och temperatur och ja det hela slutade med detta HAHAHAHAHA





Det var länge sen jag skrattade så mycket ^^

Fortsättning på Norrlandsvistelsen...

Jo, jag var ju till Ö-vik och hälsade på. Var förbi mitt gamla jobb och surrade med dom ett tag. Tydligen så är det rätt kaotiskt just nu, brukar ju bli så när det ska omorgniseras... tycker lite synd om dom. Jag saknar mina gamla arbetskamrater, dom är bra. Tog med mig ett påskägg med godis i till dom, för att visa att jag liksom inte glömt dom :)



Efter mycket surr kom jag mig iväg mot hundtorpet och en väntande Annica. På vägen dit hann jag ringa till Hanna, en jobbkompis jag hoppats skulle jobba när jag kom men var ledig... fick tag på henne och frågade om vi skulle äta ihop senare. Det tyckte hon lät som en bra idé. Väl framme på Torpet var Eleanor där också, kul tyckte Tia som verkligen älskar sin kennelmamma :) Vi surrade en stund och sen gick Annica och jag iväg på prommis. Tia och Tino var typ oskiljbara som vanligt, dom leker så himla bra ihop, har alltid gjort det sen valptiden. Det kan man kalla syskonkärlek!

Innan vi gick iväg knäppte Eleanor ett underbart kort på Tia och Tino :) Dom har nyss härjat hejdlöst och skakar nu av sig lite grann, men tar inte ens då ögonen ifrån varandra :D



Prommisen var härlig, jag kommer sakna Torpet och Annica. Men jag lär nog komma på rätt täta besök nu framöver eftersom Tia förhoppningsvis ska ha valpar, hihi :)

Efter Torpet for jag tillbaka till Bjästa hem till Hanna som nyss flyttat till hus! Jättefint var det. Där välkomnades jag av två små mopsar, så himla söta och roliga! Vi gick till Mantovani (som vanligt) och åt pizza som bara Mantovani kan baka :) Tror dom slänger på typ dubbelt med ost eller nåt, gott är det iaf. Där fick jag lite extra uppdatering vad jag missat sen jag drog i januari :) Mätta och belåtna gick vi hem till henne igen och drack te, slö kollade Glamour (Hanna följer serien och jag slö kollade, ska inte säga nåt eftersom jag för några år sen var helt fast i Sunset Beach hehe) Sen tog vi en liten promenad med hennes och mina hundar. Det blir så uppenbart hur stora mina hundar är när dom är bredvid små hundar, såg rätt kul ut ^^ Små mopsarna med sina små ben nådde knappt upp till magen på Nera och Tia :)

När jag for mot Västhammar igen var jag helt nöjd, allting är ju kvar fast jag har flyttat liksom. Ett tag kändes det som att jag lämnade allt för att aldrig återvända. Det kändes lite konstigt att åka förbi gamla lägenheten, den var bra, den fanns där för mig när jag verkligen behövde den, svårt att förklara. Men nu är den tiden över och jag känner att jag nog kommer trivas i den nya staden med den nya lägenheten.

Kram och gonatt!

Jo, jag ska köpa en till biabädd åt dom så dom slipper trängas i samma ;)

Nya finesser...

...måste man använda! :) Det här med filmer var roligt!

Var ute med voffarna i solen idag, här nere är det värsta sommaren nu :D Tia sprang efter bollen och Nera låg och snusade och åt pinnar :)

 



Grattis min älskade hund!


RSS 2.0