Hemma i Norrland

Pappa fyllde år igår den 27:e och eftersom jag är ledig några dagar nu så drog jag iväg uppåt. Resan gick smärtfritt, börjar bli riktigt duktig på det här nu om jag får säga det själv :) Minns från början när jag var helt förvånad över att jag faktiskt lyckats ta mig från Ö-vik till E-tuna HELT SJÄLV.... hehe.

Stannade i Sundsvall och lunchade med min syster Lotta, måste ju passa på att träffa så många man kan när man är här uppe liksom :) Fick sällskap i bilen sen, Lottas son skulle få lifta med mig hem till Västhammar. Körde laglydigt hela vägen eftersom det tydligen var jätteroligt att fråga hur fort man fick köra och hålla koll på hur fort jag körde :) Kan ju inte föregå med dåligt exempel liksom :)

Nästa dag kom Lotta till Västhammar och med henne följde en hund som hette Britt, en jätteglad flattjej på 5 år. Vi gick ut med dem och dom sprang runt och lekte med pinnar. Det är sån där trög snö så det var jättejobbigt för dem att springa och dom var helt färdiga när vi kom tillbaka.

   

Hemma i Eskilstuna har det varit lite kaotiskt idag tydligen, men tack vare en extranyckel och en snäll Erica fixade det sig utan större problem ;)

Har för övrigt fått en ny hallmatta....igen.....mm.  Den förra var ju en buckla på, som lagades genom att skära en skarv i den. Min hyresvärd tog dit mattläggaren igen och det bestämdes att vi skulle få en helt ny matta. Då mattläggaren kom gick vi ut och var borta i ca 5 timmar, väl tillbaka hittade vi en lapp där det stod att mattan var transportskadad och om vi kunde välja en annan så slipper vi vänta en vecka... golvet var ju då spacklat så vi valde en annan lite snabbt och han kom nästa dag och lade in den. Så NU är det klart i hallen. Det enda vi väntar på nu är han som ska fixa så vi kan sätta in en diskmaskin.

   såhär mysigt kan man ha på golvet ^^

Vi pysslar på i lgh och får upp lite här och där. Försökte fixa en hylla i hallen, men se det gick inte. Jag börjar hata betongväggar :) Hela borren bara böjde sig liksom... Annars har det gått bra i de andra rummen.

     

Hundpriserna fick vara på hörnskåpet tillsammans med hunden jag fick av Annica när vi flyttade. Flemming verkar tycka det är mest roligt i köket, han bakar och pysslar med allt möjligt och mina gamla kokböcker har granskats grundligt :) inte mig emot förstås :D

   

Vi började med sånt där färdigt pizza-kit, men Erica sa att det smakar skit jämfört med hembakad pizzadeg så då blev det hembakad pizza dagen innan jag for upp hit. Vet inte om jag tycker det var så stor skillnad, men det kändes ju bättre att äta hemlagat ^^

Imorgon ska jag till Ö-vik och hälsa på. Tänkte svänga förbi mitt gamla jobb och sen ska jag träffa Annica på Hundtorpet, ska bli kul!

Kramar från Norrland!

Earth hour...

...var ju igår och självklart var man med och bidrog! :D



Det är ju så mysigt med tända ljus, dumt att man inte gör så oftare.

Råttorna som utlovat :)


Idé ---> Resultat!

Jobbade extra inatt och skulle haft sovande jour men hon som skulle jobba vaken natt blev sjuk och dom hittade ingen som ville ha vaken natt så vi fick dela på sovandet :/ Vi sov typ 2 timmar var och när jag kom hem kunde jag bara sova till 12 för då hade jag bestämt möte med hyresvärden. Ett möte jag bestämde när jag trodde jag skulle få jobba sovande jour... Detta resulterade i att jag bara sovit fyra timmar sammanlagt och jag är astrött!

Har iaf varit lite produktiv på min lediga dag, fixat hem betongspik och spikat upp hundtavlorna i köket, allt enligt min mall :) Blev riktigt bra!



Igår såg jag nåt konstigt, jag var ute och gick med hundarna och upptäcker att det rör sig i buskarna intill vägen. Råttor! Typ fem stycken springer efter varandra i ett tåg, runt, runt i busken. Var tvungen att stanna och titta en stund, och sen var jag tvungen att filma det med mobben :) Dom var vita med bruna fläckar och det var fler längre bort längs vägen! Jag är absolut inte rädd för råttor utan tycker dom är rätt söta, jag och hundarna satt och tittade på dom en bra stund.
Min enda teori är att det snöat ovanligt(?) mycket här nere sista tiden och nu töar det för fullt. Kanske deras bon och gångar bivit vattenfyllda?

Ska se om jag kan fixa upp filmen jag tog, vet inte riktigt hur man gör, men jag vet att min bloggtvilling har grejat lite med film på bloggen. Ska fråga henne

Kram! 

Jag har en idé...

.... att fylla köksväggen med hundbilder. Tycker inte om tapetern där inne så jag tänkte fixa så man inte ser så mycket av den :) Samlade alla bilder och började pussla på golvet och när jag var nöjd kom jag på att, fan, vi har ju betongväggar... det är inte bara att smacka upp en spik längre...

Jag hatar när man har en idé och man börjat genomföra den, men något litet stoppar en, grrrr

Tog iaf en bild på pusslet så jag minns hur dom ska sitta sen:


Min underbara Tia <3

NU är hon äntligen hemma hos oss igen! Mötte Eleanor i Uppsala och det blev ett kärt återseende kan jag säga :) Hon trivs ju så bra med Eleanor, blir helt galen när hon kommer och hälsar på så hon har med all säkerhet inte saknat oss lika mycket som jag saknat henne, hehe
Väl hemma i nya lägenheten tog hon några svängar och nosade runt, sen däckade hon i soffan med husse :)

 

Eleanor hade med sig en liten present till boffarna, en påse med jättefina godisar.
Mumsigt värre tyckte Nera och Tia :)



Pysslar lite i taget med att få ordning i lgh :) Köket har fått gröna gardiner, min fina taklampa sitter i vardagsrummet med en fin ny tapet och fönstren börjar få lite prydnadssaker.
 
    

Nu kan vi slappna av och njuta av vår nya tillvaro här i Eskilstuna :) Känns extra roligt att tänka på vad som mest troligt händer i Tias (ännu) lilla mage :))

Kraam!

Vi har el!

Äntligen är vi på plats och i ordning. Efter en del missöden är det jäkligt skönt att vara installerad. När vi kom ner med hela flyttlasset fredag em var nämligen sovrummet inte färdigtapetserade, stort bord mitt i rummet och papper på golvet, med andra ord obeboligt. Vardagsrumsväggarna var nyfixade och fortfarande fuktiga och golvet fullt av slipdamm... för att göra det jäkliga lite jäkligare kom jag på att jag glömt att ringa elbolaget för att anmäla inflytt, vilket resulterat i att ingen el fanns i lgh... Klockan var runt 17 så jag provade att ringa men det skulle kosta oerhört massa pengar för att få igång elen på en fredag efter halv fem. Tydligen måste securitas kopplas in och det tas massa extra avgifter. Nä, det ville jag inte betala, så det var bara att acceptera, ingen el över helgen. Vi klarade oss dock rätt bra med massor av värmeljus, en kall balkong som kyl och ett litet stormkök att laga mat i :) tur man är Norrlänning haha ;)

På måndag var det jag som ringde hyresvärd och det tog skruv, pang sa det så var allt fixat! Sköönt, vi sov liksom på madrasser på golvet tre nätter utan el! Elen dök också upp på måndag runt 11, fan vad skönt! Man lär sig liksom uppskatta de små sakerna i livet ^^

Nu är Tia det enda som saknas och henne ska jag hämta på fredag, förhoppningsvis bär hon nu runt på små små små puppisar i magen :) Ska bli skönt att få hem henne, jag har saknat henne enormt.

Vi börjar få lite ordning i lgh också, tar ju tid sånt där, innan man funnit rätt plats för alla sakerna. Tog iaf några snabba bilder mitt i upp-packnings-röran så ni får se hur det ser ut:

Stor och rymlig hall, plats för två ivriga hundar :)
Satte upp kökslampan för vi har ingen hall lampa än ;)



Sovrummet, ljust och bra med utrymme


Badrummet, observera att det är två badrumsskåp!
Flemmings idé faktiskt, otroligt smart tycker jag :D



Vardagsrummet och datarummet var så ofixade när jag tog bilderna, fullt med kartonger och påsar, återkommer när gardiner och sånt kommit upp ^^

Eskilstuna känns fortfarande helt rätt, är så glad att jag faktikst vågade göra det här. För ett år sen var det bara en dröm som jag aldrig trodde jag skulle genomföra. Staden är så fin och så lagom stor. Men visst saknar jag Norrland, tilliten till folk är nog det jag har svårast med här nere. Jag är så godtrogen och tror alltid det bästa om folk, här måste man tänka sig för lite mer. T.ex. alltid låsa bilen när man går in och betalar tankningen, gjorde jag aldrig förut...

Snön är något jag trodde jag skulle sakna, men det har faktiskt snöat här nere och det har legat kvar i flera veckor nu! Långt ifrån mycket, men det är vitt på backen.

Här går Nera och jag nästan varje morgon och kväll


Man kan gå runt tillbaka genom skogen, tar ungefär 20-30 min det beror
lite på hur mycket det finns att snusa på :)


Min egenhändigt stickade rosa åremössa :)



Nera har fixat flytten jättebra, hon har fått bo hos Erica (tack from the bottom of my heart, verkligen!) medans Flemming och jag har stökat på. Hon är så himla cool, bara tar allt som det kommer.

Until next time, ta ta <3

;)

Superhero-Erica: "Så det är upp till mig att rädda världen?
Gud: "Ja"
Superhero-Erica: "Oj..."
Superhero-Erica: "Det var inte jag"

Puss på dig gumman ;P

RSS 2.0