Nya skor - nya tider?

Nu jäklar tar vi tag i det här igen. Har varit runt till olika träningsställen i stan, tagit priser och känt in atmosfärerna. Till veckan ska Erica och jag prova-på-träna på Gympoz, dom har inget gym utan bara gympa program som Body Jam, Core, mm. Kostar 1500kr per år, ganska billigt med andra ord.

Sen har vi Friskis och Svettis som vi också tänkte ge en chans, där finns gym, gympa program och spinning, men det kostar också lite mer, 2600kr per år.

Tredje alternativet är Nautilus, ett gym som ligger i anslutning till Vattenpalatset. Dom har inga gympa program men om man köper årskort på gymet, 2900kr, får man bada (motionssimma) gratis och vill man in på relaxavdelningen kostar det bara 15kr.

Vi får se vart det blir, idag köpte jag iaf ett par skor :)



Hoppas den här hälsoresan håller i sig längre än den förra :)

Tokiga älgar ;P

Flemming kan komma på de konstigaste lekarna :) Här leker han katten i papprullen, haha, när dom försökte bita i rullen började kattrullen plötsligt låta som en tokig älg istället!



Det är alltid lika kul att se hur hundarna reagerar på hans tokiga upptåg :)

Hejja hejja hejja MoDo!!!....

...MoDo hockey är dom bästa!!!!

Japp, snart är det dags för nåt jag inte har gjort på flera år! MODO MATCH :D
Den 6 februari ska vi iväg till Stockholm och titta på när Djurgården får tokspö av MoDo... åtminstone är det vad vi hoppas på ^^

Jag får fortfarande rysningar när jag tänker på kvällen dom tog SM guld, festen och stämningen som var i Örnsköldsvik den kvällen....


Det är heller inte så långt kvar till den 4 mars......... HIIIHIHII! ;)

Hälsningar från Neris :)

Fick lite bilder av Erika, Neras nya matte. Hon har en sån där äckligt fin kamera som jag inte alls är avundsjuk på ;)





Nera firade jul med sin nya familj och deras släkt och där fick hon tävla om uppmärksamhet från tomten med en söt labrador flicka :) Men det gick bra, tydligen utväxlades bara blickar, man kan tänka sig annars att två matglada hundar i samma hus under julhelgen inte kan vara så kul :)

Har jag varit snäll, undrar Nera ;) Till höger syns Neras nya husse


Tydligen hade hon varit snäll :) Flickan i ljust hår på bilden är Neras nya lill-matte


Det är jätteskönt att dom bor så nära så man kan träffas ganska ofta. Tror det är mycket därför det inte varit så jobbigt för mig att lämna bort henne. Såklart vi saknar henne, men jag är himla glad eftersom det löste sig på bästa sätt möjlig.

Vacker vinter

Här kommer bilderna som utlovat :) Det var så fint där vi gick, med snö på träden och en vit led i mitten.





Farmville & Co

Ja, tänkte jag skulle förtydliga det hela, spelnörd i hjärtat som man är :)

På Facebook finns det massor av små mini spel, det kan vara allt från att sköta akvarium med växter, dekorationer, bakgrunder och massa fiskar till att vara maffia och göra jobb åt "chefen". Jag har varit och tittat på de flesta små spel, och man fastnar mer eller mindre i dom allihopa, men eftersom man inte kan sitta med 20 minispel som alla tar 30min så får man gallra ut de man tycker är roligast.

Jag har valt ut 5 spel som jag tycker är roligast och en del av dem för att de går ganska fort att sköta.

Farmville

Man får en liten landplätt där man kan plöja och så växtligheter som man sedan skördar för att få pengar. Om man inte skördar i tid vissnar skörden. Man har också massa djur; kor, hästar, grisar, höns, pingviner, elefanter, ja allt möjligt. Man kan utvidga sin jordplätt när man har tillräckligt med pengar och grannar. Grannar är vänner du har på Facebook som också spelar Farmville och man kan gå in på varandras "gårdar" och göra lite sysslor, förutbestämda grejer som ger lite extra exp. Ja, det är typ det :) Man spelar i princip för att få häftigare och häftigare prylar och ju högre lvl desto fler häftiga grejer kan man köpa :)


Sen har vi Happy Aquarium

Det går ut på att föda upp fiskyngel till vuxen ålder, mata dom innan dom dör, rengöra akvariet och pynta det med fina dekorationer och växter. Ju högre lvl desto fler akvarium kan man köpa och ha olika utsmyckningar i dom.


Café World

Där får man dekorera ett café, efterhand köper man fler spisar och kan laga fler maträtter som man sen serverar och säljer till kunderna.


Happy Pets
(För tillfället är det maintainence, så bild kommer senare)
Jag tänkte lägga ner det här för det laggar så jag blir galen, men dom är så söta dom små kissarna och vovvarna :) Man får inreda ett rum med olika möbler, sen får man köpa kattungar, hundvalpar och hamstrar. Ju högre lvl desto fler rum och coolare grejer :)


Femte spelet är Country Life

Det är också en bondgård, men väldigt annorulna från Farmville. Här har alla grejer en funktion och man producerar en grej för att göra en annan grej för att kunna göra en tredje grej osv. Tex, jag planterar klöver så mina bin kan göra honung, sen matar jag korna med klövern och dom gör mjölk och av mjölken gör jag ost. Honungen säljer jag än, men den kan man säkert göra nåt med senare i spelet.

Ett kanske helt onödigt inlägg, men det fick iaf min natt att gå fortare :)

Spårlöst försvunnen...

...skulle man få vara någon gång emellanåt. Jag har mer än en gång blivit liknad med Lisbet Salander, och det ligger nog någonting i det, kanske mer än vad jag tänkte första gången nån sa det. Å andra sidan kan jag tycka att jag har social kompetens i överdrift, jag överanalyserar ofta och överväger alltid noga vad man kan säga och inte säga för att folk inte ska missförstå eller bli stötta. Kanske är det konflikten "less på att analysera/måste analysera" som gör mig less på folk ibland, vad det än är så kvarstår det faktumet att jag är en ensamvarg, i riktig Salander-anda.

Det har varit lite glesa uppdateringar här nu på slutet och jag skulle kunna skylla på jobbet och mycket att göra, men jag tänkte faktiskt vara ärlig och erkänna att det beror på Farmville & Co på Facebook :) Knottylocks forum ska också ha en del av skuldkakan för där har jag hängt mer än vad jag kanske borde också :) Tänkte återkomma till det senare...

De flesta inläggen jag gjort på slutet har dessutom mestandels bestått av bilder, därför får ni här ett lååångt inlägg med bara text :) Så, lite kortfattat, vad har hänt sen sist?

- Imba har plötsligt blivit lika stor som Tia, om inte högre till och med. Hände över en natt om ni frågar mig, men mest troligt är väl att hon sakta men säkert växt precis som valpar gör :) Jag kan dessutom meddela att hon är en toalettdrickare!!! Äckligt jag vet, men jag kan inte låta bli att tycka det är coolt, trodde nästan det var en myt :) Hon utvecklas hela tiden, till en riktigt härlig hund.

- Tia var ju skendräktig förut, men det gick över på några dagar. Nu är hon som vanligt igen, underbara älskade Tia <3 Hon ger gärnet ute, busar med Imba så snön yr runt dom, men inne är hon en liten ängel, alltid till lags. Man kan inte annat än att älska denna underbara hund <3

- Nera bor kvar med sin nya familj och det verkar gå jättebra. Hon är på rymmen då och då, men det är ju inget nytt för oss som känner henne ;) Hon går på Canidryl nu för att hon emellanåt ser så himla stel ut och det verkar fungera bra. Hon älskar barnen i familjen, hon sover i deras rum och gnäller när dom lämnar hemmet, hade jag inte gissat :) Det kommer lite bilder på henne från i julas, men jag har bilderna på Flemmings dator just nu.

- Har tänkt många gånger att ta med mig kameran ut på prommis, men det har varit så förbaskat kallt! Sen går jag och trånar efter en bättre kamera så det är inge kul med min gamla slitna som inte kan focusera som jag vill :( Kan i och för sig bjuda på två från sista prommisen, tog med mobilen för det var så fint precis där vi var just då :) Får bli i nästa inlägg, det här är bildfritt ^^

- Jag saknar Norrland, men trivs i Eskilstuna. Jag saknar att hänga på klubben (ÖBK), atmosfären där, avslappnat och naturligt, klubben var verkligen ett andra hem för mig ett tag.
Jag tänker också ofta på mina gamla arbetskollegor och jag undrar hur det går för dom i all förändring som dom nu går igenom... Ö-viks kommun... jag är glad att jag drog när jag drog....

- Jobbet går det bra med, jag kör på med mina nätter och det fungerar bra i det stora hela. Visst är man trött ibland och visst är det tråkigt nu på vinterhalvåret när man sover bort ljusa delen av dagen, men jag trivs.

- Futurama är en helt underbar serie! Ville bara säga det :) Man borde vara lite mer som Fry...

- och när vi ändå är inne på ämnet, Zombieland är en grym film!

- Min vän Erica har flyttat till en etta och börjat studera igen. Vet inte riktigt hur detta kommer påverka mig, men det känns bra :) Inte för att jag har nåt att säga till om i frågan, men hon är trots allt en stor del i mitt liv.

- Flemming och jag har kommit fram till att vi ska fira jul året runt, fast utan julpynt :)

- Jag älskar mina arbetskompisar! Har aldrig jobbar i ett sånt gäng, allt bara flyter och fungerar trots diverse kaotiska arbetsförhållanden.


Flummigt värre kanske :P Skit samma :D Åter till Farmville och Knottylocks som jag lovade tidigare..

För er som inte känner till Farmville och diverse andra små spel på Facebook säger jag bara
bra för er, fortsätt så!
Det är jätteroligt, underhållande och alldeles fantastikst......men beroendeframkallande!
Jag har spelat många spel och jag kan säga att detta är det värsta på länge! Man bara MÅSTE tillbaka :) Många talar illa om World of Warcraft, men Farmville & Co är fan värre! Det värsta är att det verkar vara helt ok för alla att spela Facebook spel, medans WoW och MMORPG spel fortfarande är bannlysta. (och nej jag menar inte dig E)

Visst, WoW tar mer tid, när man väl spelar sitter man några timmar. Men, varje Facebook spel tar ca 15-30 min och har man fler tar det en stund, dessutom uppmanas man att komma tillbaka ofta, flera gånger per dag, annars kan man förlora jobb man lagt ner.
Och om man jämför vad man får ut av de båda.....
Farmville & Co: Ytterst lite kontakt med andra, ingen kommunikation, ytterst lite samarbete, ingen problemlösning, spelet är väldigt styrt och det enda det går ut på är att tjäna pengar och lvla så man kan köpa grejer att "möblera" runt med.
WoW: Ständig kontakt med andra, samarbete med upp till 40 spelare krävs ofta, det finns både text och röst kommunikation. Spelet i sig är väldigt fritt, eget tänkande är en förutsättning och problemlösning förekommer hela tiden.

Detta har stört mig en tid nu, fast å andra sidan är det asroligt att se folk som aldrig skulle spela nåt MMORPG spel bli helt fast i Farmville eller Happy Pet eller Fishville eller Happy Aquarium eller Fish World eller Mafia Wars (eller School of Wizardry) eller...... ja, ni förstår. Det är lite som
"HA! där ser ni, det ÄR roligt att spela och man spelar mycket för att det är roligt! Fattar ni nu att WoW inte är djävulens påfund???
"

Knottylocks forum är det andra som tar min tid på Internet. Det är ett helt underbart forum för folk med dreads. Det har funnits sedan typ 2001 så alla frågor som kan ställas (och några till) finns där, med svaren såklart! Jag har läst och tittat på bilder tills ögonen nästan trillat ut. Några av dem har varit där i flera år och atmosfären på forumet är helt speciell, svårt att förklara, men jag har aldrig sett ett forum som har så mkt att ge.

Så det är vad jag gör när jag inte uppdaterar bloggen :) Har ju iallafall lyckats fixa lite med tervoristerna.se, gjort en ny header till Minneslunden, trixat med länkarna och uppdaterat lite texter här och där. Jag gillar designen, men det kanske är dags för en ny header snart? Vi får se vad som händer nästa gång jag drar uppåt, när det nu blir. Just nu är dom kommande veckorna fulla av utbildningar och möten.

Idol-Kalle är ju helt fantastisk!

Fick ett sms igår av Erika, min arbetskamrat, hon ville ha med mig och titta på Idol-Erik på Tuna Park. Erika har haft Erik som stor favorit ända sen mitten av Idol säsongen, så självklart skulle vi dit och titta :)

I bilen påväg dit så nämde jag bara att det vore ju roligare att se Kalle, som då är min stora favorit och har varit ända sen uttagningen då det stod mellan han och "den andra snubben som jag inte minns namnet på" :) Iallafall så kläcker hon ur sig att, jamen Kalle ska ju också vara där, sa jag inte det? LOL, jag fick ett mindre frispel där i bilen ^^

Väl framme, en halvtimme före, gick vi runt och tittade lite, gick på toa och precis när vi står där utanför toan, vid dörrarna ut, hinner Erika bara säga "ska vi gå ut en stund" och VILKA går förbi där ute om inte våra två hjältar Kalle och Erik! bara en dörr emellan oss och dom :) Det där med att bli som 14 igen börjar fan bli en vana, hahaha

Först upp på scenen var Kalle och han är ju bara helt fantastisk! Vilken skön röst och utstrålning killen har, jag rös när han sjöng :) Han satt där med sin gitarr och sjöng rakt in i hjärtat på mig. Så äkta, rent och vackert.




Jag hoppas verkligen han gör något eget snart så man slipper köra Memphis låten på repeat ^^

Ja, sen var ju Erik där också. Enligt mig glänste Kalle MYCKET mer än Erik, jag tyckte att Eriks uppträdande var överdrivet yvigt och lite för energiskt, han verkade vilja mer än han kunde åstakomma liksom.




Asså killen kan ju sjunga och han tar toner som inte är mänskliga, men Kalles lugn och kontakt med publiken var överlägset, enligt mig :) Vet att Erika och många andra har en annan uppfattning ;)

Till sist gjorde dom en låt tillsammans, rock on! \,,/




Vilka lirare, bästa Idol finalisterna ever!

RSS 2.0