Träning - en livsstil?

Har läst och lyssnat på olika personers åsikter om träning, radiopratare, olika bloggare osv. 
Många verkar var under den åsikten att när man tränar ska man inte äta "fel" mat, gärna hålla igen med godis och kakor och helst inte dricka så mycket alkohol. Med träning följer alltså massa regler, annars är träningen inte till någon nytta?

Jag håller inte riktigt med... jag tränar mer för att kunna fortsätta göra dom här sakerna. Jag älskar "skräpmat", pizza, hamburgare och kebab är ju fan det bästa som finns :) och att festa gör man ju gärna när det är läge liksom, varför sluta festa och äta godis och god onyttig mat bara för att man börjat träna?

Visst jag köper att det blir bättre resultat, och jag köper det om man har en onyttig relation till alkohol, godis och onyttig mat. Men för min del vill jag absolut inte hålla tillbaka livets goda bara för att få snygga magmuskler eller snygg rumpa.

Mina tankar var iaf att jag tror många kopplar ihop träning med fel saker. Träna ska man, enligt mig, göra för att må bra i kroppen, inte för att se bra ut. Att träna och använda kroppen ska vara något naturligt i vardagen, inte en livsstil. 

Jag har nu tränat i ca 2 månader och jag märker stooor skillnad trots att jag inte ändrat något alls på mina matvanor. När jag har bråttom och måste gå fort blir jag inte lika andfådd, trapporna är inte lika jobbiga och det känns i kroppen att jag har fått lite mer styrka. Men syns gör det nog inte :)

Kommentarer
Postat av: Lilian

Vet vad du menar. Visst är det bra för kroppen ATT RÖRA SEJ! Vår kropp är ju byggd för att arbeta. Sen är det upp till var och en att fylla på bränsle = mat o dryck. Äter o dricker man olika ämnen som kroppen mår bra av är det ju tillåtet att stoppan in mindre nyttiga saker iband. Det är min teori.

Sen är det en HIMLA FÖRDEL när man blir äldre, att kroppen är van att jobba = röra på sej. Jag tror man kan förbli ung, framförallt i sinnet, om kroppen är i trim! Man håller sig frisk.

Säger jag som är 60+ men ca 25 i hjärnan... Ha!

Kram Mamma

2010-11-16 @ 11:32:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback